ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη ο Χρήστος Παππάς της Χρυσής Αυγής

Συνελήφθη ο Χρήστος Παππάς της Χρυσής Αυγής
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS

Αστυνομικοί συνέλαβαν το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή του Ζωγράφου, το ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, Χρήστο Παππά, ο οποίος είχε εξαφανιστεί από τον Οκτώβριο του 2020, όταν είχε ολοκληρωθεί η δίκη των μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον Χρήστο Παππά έκρυβε στο σπίτι της μία 52χρονη γυναίκα με καταγωγή από την Ουκρανία, που είχε λάβει πρόσφατα την ελληνική ιθαγένεια και η οποία επίσης συνελήφθη.

Μάλιστα, η γυναίκα αυτή ήταν υποψήφια με την παράταξη του Ηλία Κασιδιάρη για τον Δήμο Αθηναίων.

Πλέον βρίσκεται στα κρατητήρια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και την Παρασκευή αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Εκτελέσεων Ποινών, καθώς σε βάρος του εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση για την κατηγορία της διεύθυνσης της εγκληματικής οργάνωσης.

Φωτογραφίες από το σπίτι όπου συνελήφθη ο χρυσαυγίτης βουλευτής στη συμβολή των οδών 28ης Οκτωβρίου και Θεσσαλίας στου Ζωγράφου

Υπενθυμίζεται ότι μέσω του δικηγόρου του, ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής είχε δηλώσει στις 22 Οκτωβρίου 2020 ότι δεν θα παραδοθεί στις αστυνομικές αρχές, αρνούμενος να εκτίσει την ποινή κάθειρξης των 13 ετών και 6 μηνών που του είχε επιβάλει το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, κατά τη διάρκεια της δίκης των μελών της οργάνωσης.

Η τελευταία φορά που ο Χρήστος Παππάς είχε παρουσιαστεί στο αστυνομικό τμήμα ήταν την 1η Οκτωβρίου 2020 και στη συνέχεια, εκμεταλλευόμενος την άρση των προηγούμενων περιοριστικών του όρων διέφυγε, με αποτέλεσμα να θεωρείται πλέον φυγόποινος και να καταζητείται από την Αστυνομία.

Σημειώνεται ότι οι περιοριστικοί του όροι έγιναν ευνοϊκότεροι με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών στις 27 Αυγούστου 2015. Ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής είχε υποχρέωση να εμφανίζεται μόνο μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα, αντί για τρείς που ίσχυαν προηγουμένως και δεν ήταν πια υποχρεωμένος να διανυκτερεύει στο σπίτι του, στην περιοχή του Παπάγου.

Η ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας

«Βραδινές ώρες σήμερα, Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021, συνελήφθη στην Αθήνα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) ο 59χρονος ημεδαπός διωκόμενος με καταδικαστική απόφαση, με την οποία είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 11 ετών και 9 μηνών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών για την εκτέλεση της ποινής του, πρωινές ώρες αύριο.

Μαζί του συνελήφθη 52χρονη ημεδαπή η οποία τον υπέθαλπε στην οικία της και θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για παράβαση άρθρου 169Α Π.Κ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ