ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πελώνη για σύλληψη Παππά: Κλείνει οριστικά το κεφάλαιο της Χρυσής Αυγής

Πελώνη για σύλληψη Παππά: Κλείνει οριστικά το κεφάλαιο της Χρυσής Αυγής
INTIME / ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Κλείνει οριστικά το κεφάλαιο της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, αναφέρει η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, αναφορικά με τη σύλληψη του Χρήστου Παππά.

«Η ελληνική Δημοκρατία αγωνίστηκε και απέβαλλε το τοξικό δηλητήριο της Χρυσής Αυγής. Το Κράτος Δικαίου στάθηκε σθεναρά απέναντι στους εγκληματίες. Με τη σύλληψη του Χρήστου Παππά κλείνει οριστικά το κεφάλαιο της εγκληματικής οργάνωσης. Η Ελληνική Αστυνομία κινήθηκε συντονισμένα και επιβεβαίωσε ότι αξίζει την εμπιστοσύνη μας. Και αυτό σε πείσμα των αρνητών της αποτελεσματικότητας των διωκτικών αρχών» αναφέρει σε δήλωσή της η κ. Πελώνη.

Αστυνομικοί συνέλαβαν το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή του Ζωγράφου, το ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, Χρήστο Παππά, ο οποίος είχε εξαφανιστεί από τον Οκτώβριο του 2020, όταν είχε ολοκληρωθεί η δίκη των μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον Χρήστο Παππά έκρυβε στο σπίτι της 52χρονη γυναίκα με καταγωγή από την Ουκρανία, που είχε λάβει πρόσφατα την ελληνική ιθαγένεια και η οποία επίσης συνελήφθη.

Μάλιστα, η γυναίκα αυτή ήταν υποψήφια με την παράταξη του Ηλία Κασιδιάρη για τον Δήμο Αθηναίων.

Πλέον βρίσκεται στα κρατητήρια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και την Παρασκευή αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Εκτελέσεων Ποινών, καθώς σε βάρος του εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση για την κατηγορία της διεύθυνσης της εγκληματικής οργάνωσης.

Φωτογραφίες από το σπίτι όπου συνελήφθη ο χρυσαυγίτης βουλευτής στη συμβολή των οδών 28ης Οκτωβρίου και Θεσσαλίας στου Ζωγράφου

Διαβάστε αναλυτικά

Συνελήφθη ο Χρήστος Παππάς της Χρυσής Αυγής

ΔΗΜΟΦΙΛΗ