ΕΛΛΑΔΑ

Διαφυγή στο εξωτερικό σχεδίαζε ο Χρήστος Παππάς - Σε ποιούς στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

Διαφυγή στο εξωτερικό σχεδίαζε ο Χρήστος Παππάς - Σε ποιούς στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.
Ο φυγόποινος υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς στο αυτοκίνητο της αστυνομίας κατά την έξοδό του από το Εφετείο Αθηνών ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΜΜΟΣ

Δεν πείθονται οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής από τα όσα προσπάθησε να πει χθες το βράδυ, μετά τη σύλληψη του, ο χρυσαυγίτης Χρήστος Πάπας ότι δηλαδή κάποια στιγμή θα πήγαινε να παραδοθεί. Αντίθετα οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι αυτό που σκεφτόταν ήταν να φύγει στο εξωτερικό και να χαθούν τα ίχνη του.

Συγκεκριμένα πιστεύουν ότι έψαχνε να βρει τον τρόπο και το σύστημα υπόθαλψης που θα του έδινε τη δυνατότητα να φύγει στο εξωτερικό. Άλλωστε μόνο τυχαίες δεν ήταν η έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. σε χώρες όπως η Σερβία και η Αλβανία.

Ο Πάπας δεν είχε καμία ουσιαστική στήριξη και κανένα κύκλο απόλυτα στεγανοποιημένο που θα τον βοηθούσε να παραμείνει στη παρανομία, αλλά από την άλλη πλευρά η παραμονή του κλεισμένος σε ένα σπίτι δεν θα μπορούσε να διαρκέσει για πάντα.

Πάντως όσο η δίκη της Χρυσής Αυγής έφτανε στο τέλος της, εκείνος έκανε ότι μπορούσε ώστε να δείχνει ότι συνεχίζει τη ζωή του κανονικά και να μην κινήσει τις υποψίες ότι ετοίμαζε τη φυγή του. Μάλιστα έκανε μια μεγάλη αγορά, ενώ η καθημερινότητα του δεν είχε αλλάξει καθόλου.

Η Αντιτρομοκρατική ανέλαβε την «καυτή πατάτα», όπως εξελίχθηκε, της φυγής του Χρήστου Παπά. Ένα θέμα που έφερνε σε δύσκολη θέση φυσική και πολιτική ηγεσία και δεχόταν τα πυρά της αντιπολίτευσης ότι ο χρυσαυγίτης κυκλοφορεί ελεύθερος.

Στην Αντιτρομοκρατική είχαν πεισθεί ότι δεν κατάφερε να φύγει στο εξωτερικό και ταυτόχρονα παρατηρούσαν ότι η οικογένεια του ήταν ήρεμη και ψύχραιμη.

Ποιος βοηθούσε τον «θεωρητικό» της Χρυσής Αυγής;

Από τα 300 άτομα που ήταν στο στόχαστρο άρχισαν να αφαιρούν από τη λίστα τα άτομα που είχαν παιδιά στο σπίτι τους και άρα υπήρχε κίνδυνος κάτι να τους ξεφύγει ακόμα και άθελα τους αλλά και όσους δεν είχαν χρήματα για να συντηρούν και το Χρήστο Παπά.

Η επιλογή της 52χρονης ήταν ιδανική καθώς ζει μόνη από την ημέρα που πέθανε ο σύζυγος της και έχει και τη σύνταξη για να συντηρείται. Την περίοδο μάλιστα της στενής παρακολούθησής από τους αστυνομικούς, διαπίστωσαν ότι ακόμα και τα πράγματα που ψώνιζε δεν ήταν μόνο για ένα άτομο.

Επίσης ο Χρήστος Παππάς είχε βρει και τρόπο να στέλνει επιστολές και να επικοινωνεί με όσους ήθελε. Χαρακτηριστικά είχε στείλει επιστολή με το ταχυδρομείο μετά το θάνατο του πατέρα του, ενώ οι αρχές αναζητούν το σημείο που άφηνε φακέλους ένα άτομο, τους παραλάμβανε ένα άλλο και τους έδινε στους παραλήπτες.

Στις φυλακές Δομοκού ο «υπαρχηγός» της εγκληματικής οργάνωσης

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Παρασκευής, ο καταδικασθείς για τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» έφτασε στις φυλακές Δομοκού προκειμένου να εκτίσει την 13ετή ποινή κάθειρξης που του έχει επιβληθεί.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο Χρήστος Παππάς ζήτησε να τοποθετηθεί στο ίδιο κελί με τον Γιάννη Λαγό.

Στο ίδιο κατάστημα κράτησης βρίσκονται όλοι οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, πλην του Αρτέμη Ματθαιόπουλου που βρίσκεται στις φυλακές Μαλανδρίνου μαζί με τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ