ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός στην Πυροσβεστική: Δύο νέες πυρκαγιές σε Θάσο και Καστοριά

Συναγερμός στην Πυροσβεστική: Δύο νέες πυρκαγιές σε Θάσο και Καστοριά
φωτ. αρχείου ΙΝΤΙΜΕ

Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής κινητοποιήθηκε για δύο νέες πυρκαγιές που ξέσπασαν σε Θάσο και Καστοριά, ενώ ήδη μαίνονται φωτιές σε πέντε περιοχές της χώρας.

Στη Θάσο, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Κλεισίδι στην Ποταμιά. Κινητοποιήθηκαν 25 πυροσβέστες, εννιά οχήματα και τρία αεροσκάφη.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Καμπίτσιος στο Νεστόριο Καστοριάς, όπου επιχειρούν 52 πυροσβέστες και έντεκα οχήματα.

Σε εξέλιξη οι φωτιές σε πέντε περιοχές - Υπό μερικό έλεγχο στο Κιλκίς

Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκονται οι πυρκαγιές σε πέντε μέτωπα και συγκεκριμένα σε Μεγαλόπολη, Αχαΐα, Κιλκίς και Λάρισα. Η μία από αυτές, στην περιοχή Κρηστώνη του δήμου Κιλκίς, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τη πυροσβεστική, τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

Η εστία στα Κυπαρίσσια, Μεγαλόπολης εκδηλώθηκε στις 4 το απόγευμα της Παρασκευής από πυλώνα της ΔΕΗ και καίει δασική έκταση. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, οι δυνάμεις ενισχύθηκαν και αυτή τη στιγμή στην επιχείρηση κατάσβεσης λαμβάνουν μέρος 42 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 7 πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, μηχανήματα των ΟΤΑ Μεγαλόπολης και Τρίπολης καθώς και μηχανήματα της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική, έχει μειωθεί η ένταση των ανέμων και βελτιώνεται η κατάσταση, ενώ η φωτιά βρίσκεται σε δασική έκταση και σε κάποιες αγροτικές εκτάσεις, αλλά εκεί κοντά δεν υπάρχουν σπίτια.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μεγαλόπολης, Δημήτρης Σιέμπος, «είμαστε σε επιφυλακή, αλλά δεν έχει δοθεί εντολή εκκένωσης για την κοινότητα Κυπαρίσσια».

Κιλκίς: Φωτιά σε εξελιξη σε αγροτική έκταση

Σε εξέλιξη εξάλλου βρίσκεται επιχείρηση της πυροσβεστικής, με εναέρια και χερσαία μέσα, για την κατάσβεση φωτιάς που ξέσπασε σε αγροτική έκταση στην περιοχή Κριστώνη, του δήμου Κιλκίς.

Η πυρκαγιά πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Κατακαίει σιτοκαλαμιές και χορτολιβαδική έκταση, χωρίς όμως να απειλούνται κατοικίες.

Οι χερσαίες πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς και το έργο τους συνδράμουν εθελοντές, ενώ από αέρος επιχειρούν δύο αεροσκάφη Καναντέρ.

Αχαΐα: Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κάτω Μαυρίκι Αιγιαλείας

Σε εξέλιξη βρίσκεται μία ακόμα πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κάτω Μαυρίκι Αιγιαλείας, στην Αχαΐα.

Στο σημείο επιχειρούν 16 πυροσβέστες με πέντε οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα, τύπου «Πετζετέλ», πραγματοποιούν ρίψεις νερού.

Λάρισα: Μεγάλη πυρκαγιά στο Κιλελέρ

Μία ακόμα φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Καλό Νερό του δήμου Κιλελέρ Λάρισας. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή ενισχύθηκαν και σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της πυροσβεστικής, αυτή τη στιγμή επιχειρούν 83 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 27 οχήματα, 2 Α/Φ και 3 Ε/Π.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και μεγάλη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων μέσων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ