ΕΛΛΑΔΑ

Στάση εργασίας σήμερα σε μετρό και ΗΣΑΠ - Ποιες ώρες τραβούν χειρόφρενο

Στάση εργασίας σήμερα σε μετρό και ΗΣΑΠ - Ποιες ώρες τραβούν χειρόφρενο
INTIME

Στάση εργασίας ανακοίνωσαν για σήμερα οι εργαζόμενοι στο Μετρό και τον ΗΣΑΠ. 

Το γεγονός ότι είναι αναγκασμένοι να εκτελούν δρομολόγια με συρμούς που δεν έχουν κλιματισμό στην καμπίνα του οδηγού, αλλά και ότι δουλεύουν χωρίς ρεπό για να βγουν τα προγράμματα, καταγγέλλουν οι οδηγοί της ΣΤΑΣΥ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, έκαναν γνωστό ότι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε στάση εργασίας σήμερα, 7 Ιουλίου από τις 21:00 ως και τη λήξη της κυκλοφορίας και στις τρεις γραμμές του μετρό (1, 2 και 3).

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «Στην είσοδο του δεύτερου μήνα του καλοκαιριού και ενώ οι θερμοκρασίες περιβάλλοντος είναι πολύ υψηλές, στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο δρομολογούνται συρμοί που εκτός των άλλων, δεν λειτουργεί καν το κλιματιστικό στην καμπίνα οδήγησης!!! Καλούνται δηλαδή οι ηλεκτροδηγοί να παραλάβουν τραίνα τα οποία όλη την ημέρα τρέχουν εκτεθειμένα στις υψηλές θερμοκρασίες, επειδή η εταιρεία δεν πρόλαβε να επιδιορθώσει εγκαίρως τα κλιματιστικά τους!!!

»Προφανώς, οι εργαζόμενοι για αυτούς, είναι αμελητέα ποσότητα και ποιότητα! Τα στελέχη που διαχειρίζονται είτε την επισκευή είτε τη δρομολόγηση των τραίνων, αρκούνται στην πραγματοποίηση υποτυπώδους συγκοινωνίας στις Γραμμές 1, 2 & 3, αναρωτιόμαστε δε για το αν είναι περήφανοι για το έργο τους! Όπως επίσης, τα εξοντωτικά βαρδιολόγια που εφαρμόζονται στη Γραμμή 3 του Μετρό, σε συνδυασμό με την άρνηση της Διοίκησης να ενσκήψει στο πρόβλημα, κωφεύοντας επιδεικτικά, δεν αφήνουν σε εμάς άλλα περιθώρια, αφού η υπομονή μας εξαντλήθηκε.

»Για τους λόγους αυτούς, το ΔΣ ΣΗΕΚ, αποφάσισε για την πραγματοποίηση μίας (1) Στάσης Εργασίας, την Τετάρτη 7-7-2021 από τις 21:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας, με σκοπό την εξεύρεση ουσιαστικής λύσης στα προβλήματα που έχουν με σαφήνεια και κατ’ επανάληψη αναφερθεί στην Εταιρεία.»

Κανονικά τα δρομολόγια στα λεωφορεία

Την ίδια ώρα, αν και οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ είχαν ανακοινώσει πεντάωρες στάσεις εργασίας καθημερινά έως την Παρασκευή, εάν η ΟΣΥ εξακολουθούσε να εφαρμόζει το χειμερινό πρόγραμμα, η απόφαση αυτή τροποποιήθηκε και τα δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ Κ. Σιορίκης η απόφαση ελήφθη αφού στο πρόγραμμα ωραρίου των οδηγών δεν τίθεται πλέον θέμα με διακεκομμένες βάρδιες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ