ΕΛΛΑΔΑ

Στους δρόμους εκατοντάδες πρόσφυγες στη Χίο - Έσπασαν τα συρματοπλέγματα του κέντρου κράτησης

Στους δρόμους εκατοντάδες πρόσφυγες στη Χίο - Έσπασαν τα συρματοπλέγματα του κέντρου κράτησης
politischios

Μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν χθες το βράδυ στο κέντρο κράτησης των προσφύγων στη Χίο, οι φιλοξενούμενοι σε αυτό ξεχύθηκαν και σήμερα στους δρόμους, αφού κατάφεραν να ανοίξουν τα συρματοπλέγματα και να βγουν έξω.

Σύμφωνα με το politischios.gr, εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες πήραν το δρόμο για την πόλη της Χίου, διαμαρτυρόμενοι για την κράτησή τους για δεύτερη συνεχή εβδομάδα.

Περίπου 500 άτομα, κυρίως Σύροι, συνοδεία περιπολικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου αλλά και ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ, κατέληξαν στο λιμάνι της Χίου ζητώντας να ταξιδέψουν με πλοίο για τον Πειραιά.

Παρά τις εκκλήσεις του Λιμεναρχείου να αποχωρήσουν αυτό δεν κατέστη δυνατό με αποτέλεσμα να παραμένουν στο σημείο.

Σημειώνεται ότι έχει ζητηθεί εκτάκτως η σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Επεισόδια μεταξύ Σύρων και Αφγανών

Την ίδια ώρα, σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν χθες το βράδυ μεταξύ Σύρων και Αφγανών στο κέντρο κράτησης των προσφύγων στη Χίο.

Τουλάχιστον δύο άτομα τραυματίστηκαν από μαχαίρι ενώ αρκετοί είχαν τραύματα στο κεφάλι και στα άκρα.

Επενέβησαν οι δυνάμεις ασφαλείας προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα ενώ σήμερα αναμένεται στο νησί μια διμοιρία ΜΑΤ από την Αθήνα.

Αποχωρούν οι Γιατροί του κόσμου από το hotspot

Αποχωρούν από το Hot Spot της Χίου οι Γιατροί του Κόσμου, μετά τις εκτεταμένες καταστροφές που σημειώθηκαν στο ιατρείο και στον εξοπλισμό τους.

Όπως τόνισε μιλώντας στο CNN Greece ο πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου Νικήτας Κανάκης, οι καταστροφές που προκλήθηκαν στον εξοπλισμό του ιατρείου είναι μεγάλες και "επειδή θεωρούμε ότι κανένας δεν προστάτευσε ούτε τον εξοπλισμό των Γιατρών του Κόσμου, ούτε τους γιατρούς, σήμερα η εντολή στα μέλη μας είναι να μην συμμετέχουν στις δραστηριότητες του Hot Spot, δηλαδή να μην κάνουν ιατρείο και θα σκεφτούμε πολύ σοβαρά αν και πότε θα επιστρέψουμε".

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Γιατρών του Κόσμου θα συνεδριάσει εντός της ημέρας προκειμένου να πάρει απόφαση για το αν θα επιστρέψουν στο Hot Spot τα μέλη της οργάνωσης.

Διαβάστε επίσης:

Αποχωρούν από το Hot Spot της Χίου οι Γιατροί του Κόσμου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ