ΕΛΛΑΔΑ

Προκαταρκτική εξέταση για το κορωνοπάρτι στον Άλιμο

Προκαταρκτική εξέταση για το κορωνοπάρτι στον Άλιμο
INTIME/ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το κορωνοπάρτι που διοργανώθηκε σε γνωστό beach bar της παραλιακής, στον Άλιμο, όπου συμμετείχαν εκατοντάδες άτομα διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Το πάρτι πραγματοποιήθηκε στις 26 Ιουνίου με τη συμμετοχή σχεδόν όλων των Λυκείων του Αλίμου, χωρίς να τηρηθούν τα στοιχειώδη μέτρα για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού, ενώ δεκάδες συμμετέχοντες άρχισαν να αποκαλύπτουν στα social media ότι βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

Οι εισαγγελικές αρχές βάσει και του βιντεοληπτικού υλικού θα διερευνήσουν αν και από ποιους έχει παραβιαστεί η νομοθεσία περί COVID-19.

Αρκετοί ήταν εκείνοι που εξέφρασαν τον έντονο προβληματισμό τους, αντιλαμβανόμενοι τον μεγάλο αριθμό των ανθρώπων που κόλλησε Covid-19 το συγκεκριμένο βράδυ.

Πολλοί ήταν επίσης εκείνοι που απευθύνθηκαν στον ΕΟΔΥ, αναφέροντας συμπτώματα, ενώ άλλοι επισκέπτηκαν κινητά κλιμάκια του ΕΟΔΥ ώστε να υποβληθούν σε τεστ και να διαπιστώσουν εάν είναι θετικοί στον ιό.

Το συγκεκριμένο θέμα έγινε μάλιστα trend στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Tik Tok.

Σημειώνεται πως όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, η κυβέρνηση αποφάσισε ότι από σήμερα Πέμπτη 8 Ιουλίου όλοι οι χώροι εστίασης και διασκέδασης θα λειτουργούν αποκλειστικά με καθήμενους και με τους κανόνες χωρητικότητας που έχει ορίσει το υπουργείο Ανάπτυξης. Όσες επιχειρήσεις ελέγχονται και διαπιστώνονται παραβάσεις θα αντιμετωπίζουν άμεσα ποινή προσωρινής αναστολής δραστηριότητας από την πρώτη παράβαση και την αμέσως επόμενη μέρα.

Επιπλέον, αυστηρές θα είναι και οι κυρώσεις που θα ισχύουν σε περιπτώσεις παράβασης των μέτρων. Ειδικότερα:

  • Για καταστήματα κάτω των 200 τ.μ., θα επιβάλλεται πρόστιμο 2.000 ευρώ και άμεση σφράγιση από την επόμενη μέρα της παράβασης για διάστημα 7 ημερών.
  • Για καταστήματα άνω των 200 τ.μ., προβλέπεται πρόστιμο 5.000 ευρώ και άμεση σφράγιση απο την επόμενη μέρα της παράβασης για 7 ημέρες.
  • Σε περίπτωση υποτροπής, το πρόστιμο θα είναι ενιαίο στα 10.000 ευρώ και η σφράγιση θα ξεκινά την επόμενη μέρα και για 15 ημέρες.
  • Σε τυχόν τρίτη παράβαση, θα αφαιρείται η άδεια.

Η επιβολή των κυρώσεων θα έχει αναδρομική ισχύ, καθώς «στην ΚΥΑ που αναμένεται να εκδοθεί μέσα στις επόμενες ώρες, θα είναι δυνατή η επιβολή των παραπάνω κυρώσεων και εκ των υστέρων και βάσει υλικού, από το οποίο θα προκύπτει η παράβαση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ