ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: «Συναγερμός» για κρούσματα σε παιδικές κατασκηνώσεις σε Κρήτη και Χαλκιδική 

Κορωνοϊός: «Συναγερμός» για κρούσματα σε παιδικές κατασκηνώσεις σε Κρήτη και Χαλκιδική 
pixabay

Κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν σε μεγάλη παιδική κατασκήνωση στην Χαλκιδική, θέτοντας σε συναγερμό τις αρμόδιες αρχές.  

Νωρίτερα, είχαν εντοπιστεί περισσότερα από 30 κρούσματα σε παιδιά και εργαζόμενους, σε άλλη κατασκήνωση στα Χανιά Κρήτης.

Στην κατασκήνωση που φιλοξενεί εκατοντάδες παιδιά από τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική και άλλες περιοχές της χώρας, εντοπίστηκαν τουλάχιστον δέκα κρούσματα, σε παιδιά ηλικίας από 13 έως 17 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την τοπική ιστοσελίδα grtimes.gr, πρόκειται για 14 κρούσματα, ενώ ξεκίνησε άμεσα και η διαδικασία της ιχνηλάτησης.

Θετικά στον ιό βρέθηκαν ύστερα από τεστ τρία παιδιά από τη Λάρισα, ένα από τον Βόλο και τα υπόλοιπα από άλλες περιοχές, ενώ τα περισσότερα είχαν συμπτώματα.

Λόγω των κρουσμάτων έχουν εκκενωθεί μέχρι στιγμής έξι σπιτάκια – σκηνές, τα οποία φιλοξενούσαν 13 άτομα, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι γονείς που ενημερώθηκαν ότι τα παιδιά τους είναι θετικά στον ιό έσπευσαν να τα παραλάβουν.

Οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης που βρίσκεται στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής δε θέλησαν να κάνουν κάποια επίσημη δήλωση, ξεκαθάρισαν ωστόσο στο grtimes.gr ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα, έχουν ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ και η Πολιτική Προστασία. Επίσης, διαβεβαίωσαν πως τα μέτρα που τηρούνται κατά της διασποράς του ιού είναι από την πρώτη στιγμή αυστηρά.

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μετά τον εντοπισμό των κρουσμάτων στη μεγάλη παιδική κατασκήνωση της Χαλκιδικής -που είναι η δεύτερη στην χώρα στην οποία μέσα σε λίγες ώρες εντοπίζονται θετικά κρούσματα κορωνοϊού- εξετάζεται το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν στοχευμένες δράσεις από κλιμάκια του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας σε όλες τις μεγάλες κατασκηνώσεις της χώρας.

Κρούσματα σε παιδική κατασκήνωση των Χανίων

Κρούσματα κορωνοϊού όμως, εντοπίστηκαν και σε παιδική κατασκήνωση των Χανίων, η οποία έκλεισε μέχρι τις 15 Ιουλίου.

Στη συγκεκριμένη κατασκήνωση, εκτός από τα παιδιά που έχουν βγει θετικά στον ιό, σύμφωνα με το zarpanews.gr, έχουν κολλήσει και εργαζόμενοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκαν περισσότερα από 30 κρούσματα, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο συνολικός αριθμός είναι μεγαλύτερος καθώς η επίμαχη κατασκήνωση φιλοξενεί εκατοντάδες παιδιά.

Μετά τις 15 Ιουλίου, όταν θα ανοίξει και πάλι, τα παιδιά σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνονται δεκτά μόνο με rapid test, ενώ δεν θα γίνονται δεκτές επισκέψεις, σε μία προσπάθεια να αποφευχθεί μία επανάληψη της ξαφνικής εξάπλωσης του ιού.

Τα κρούσματα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, δεν περιορίζονται μόνο στα Χανιά, αλλά και σε άλλες περιοχές του νομού, όπως την Παλαιόχωρα, όπου τέσσερα παιδιά προερχόμενα από την κατασκήνωση βρέθηκαν θετικά.

Το πρωί του Σαββάτου κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρεθεί στην κατασκήνωση για ελέγχους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ