ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιές στην Αττική: Ενισχύονται οι δυνάμεις στον Βαρνάβα - Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στην Ελευσίνα

Φωτιές στην Αττική: Ενισχύονται οι δυνάμεις στον Βαρνάβα - Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στην Ελευσίνα
CNNgreece / Σπύρος Μελισσάρης

Σε εξέλιξη είναι οι δύο πυρκαγιές που ξέσπασαν νωρίτερα σε Βαρνάβα και Ελευσίνα, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να ενισχύονται συνεχώς και την Τροχαία να έχει διακόψει την κυκλοφορία σε δρόμους τόσο στην Δυτική Αττική, όσο και στην περιοχή του Βαρνάβα.

Στον Βαρνάβα ενισχύθηκαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης και πλέον επιχειρούν 67 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων, (ΜΕΤΠΕ), 5 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα είναι συντονιστικό και 7 αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev-200.

Παράλληλα μεταβαίνουν στο μέτωπο της πυρκαγιάς και άλλοι 11 πυροσβέστες με 5 οχήματα από την Πυροσβεστική Διοίκηση Στερεάς Ελλάδας, ενώ συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Η πυρκαγιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, καίει δασική έκταση με πουρνάρια και πεύκα, νότια του χωριού, όπου υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια, τα οποία δεν κινδυνεύουν από τη φωτιά, καθώς ο άνεμος φυσάει προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Τέσσερις εστίες σε Ελευσίνα και Ασπροπύργο - Διακόπηκε η κυκλοφορία

Στο μεταξύ, στην Ελευσίνα η πυρκαγιά είναι σε ξερά χόρτα στην περιοχή Πάτημα, ανάμεσα σε εργοστάσια, τα οποία όμως, σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν κινδυνεύουν. Αυτή τη στιγμή, στην ευρύτερη περιοχή της Ελευσίνας και του Ασπροπύργου είναι σε εξέλιξη τέσσερις ταυτόχρονες εστίες πυρκαγιάς όλες σε ξερά χόρτα, με αποτέλεσμα οι πυροσβεστικές δυνάμεις να είναι σε συνεχή κίνηση προκειμένου να εμποδίσουν την εξάπλωση τους.

Παράλληλα η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία σε δρόμους τόσο στην Δυτική Αττική, όσο και στην περιοχή του Βαρνάβα, όπου είναι σε εξέλιξη η άλλη σοβαρή πυρκαγιά στην Αττική.

Στην Δυτική Αττική, εκτός από το Πάτημα της Ελευσίνας, πυρκαγιές είναι σε εξέλιξη στον δρόμο για Δερβενοχώρια στην περιοχή της Μαγούλας, στην Λεωφόρο ΝΑΤΟ και Τροίας στον Ασπρόπυργο και στην περιοχή Ρουπάκι, επίσης στον Ασπρόπυργο.

Σέ όλες αυτές τις πυρκαγιές στην Ελευσίνα και στον Ασπρόπυργο, επιχειρούν συνολικά 56 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ΜΕΤΠΕ, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη, με την συνδρομή υδροφόρων ΟΤΑ.

Λόγω των πυρκαγιών αυτών η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία στην λεωφόρο Ζωοδόχου Πηγής στον Ασπρόπυργο, από το ύψος της λεωφόρου ΝΑΤΟ και από το ύψος του εργοστασίου Παπαστράτος, καθώς και στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας - Δερβενοχωρίων από το ύψος του εργοστασίου Κανάκη.

Λόγω της πυρκαγιάς στην δασική έκταση στον Βαρνάβα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Μαραθώνα - Καπανδριτίου, από το ύψος της οδού Αθηνών στην Ρήγα Φεραίου (Λεωφόρο Βαρνάβα), από την οδό Μιλτιάδη Μαντά, ρεύμα προς Βαρνάβα, στην οδό 25ης Μαρτίου και Νήσου Σερίφου, ρεύμα προς Βαρνάβα και στην Ανωνυμη Οδό από το ύψος του χωριού Βόθωνα, ρεύμα προς Γραμματικό.

Νωρίτερα, η φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στον Βαρνάβα Αττικήςκαι το μέτωπο που καίει χαμηλή βλάστηση στο Πάτημα Ελευσίνας, προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής .

Σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση από την Πυροσβεστική, δεν υπήρχε απειλή για σπίτια στην ευρύτερη περιοχή του Βαρνάβα.

Στο σημείο κατεύθασαν αρχικά 34 πυροσβέστες, 10 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρο τμήμα, καθώς και τρία ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη.

Και στα δύο μέτωπα, συνδρομή για την κατάσβεση της πυρκαγιάς υπάρχει και από εναέριες δυνάμεις.

Φωτιά στα Στύρα Εύβοιας και στη Νέα Ιωνία Βόλου

Επί ποδός είναι σήμερα η πυροσβεστική σε όλη την Ελλάδα για πυρκαγιές καθώς έχουν ξεσπάσει αρκετά μέτωπα ενώ οι άνεμοι που πνέουν δυσχεραίνουν το έργο της, ενώ η Πολιτική Προστασία προειδοποιεί για αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιών και αύριο, Κυριακή.

Το μεσημέρι του Σαββάτου φωτιά ξέσπασε στα Στύρα Ευβοίας.

Παράλληλα, πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στην Νέα Ιωνία Βόλου, κοντά στην περιφερειακή οδό Βόλου. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ