ΕΛΛΑΔΑ

Πυρκαγιά στο Πανόραμα Βούλας

Πυρκαγιά στο Πανόραμα Βούλας
Φωτογραφία αρχείου INTIME/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, πριν από λίγο, σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση στο Πανόραμα Βούλας.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν 2 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για κατοικίες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή, ωστόσο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι.

Στο μεταξύ, σε ύφεση βρίσκονται όλα τα μέτωπα των πυρκαγιών που ξέσπασαν χθες στη χώρα, με πιο κύρια αυτά σε Ελευσίνα, Ασπρόπυργο , Βαρνάβα και Στύρα Εύβοιας, ενώ για την τελευταία φωτιά η αστυνομία προχώρησε και σε μία σύλληψη.

Συγκεκριμένα άνδρας ηλικίας 57 ετών συνελήφθη χθες, 10 Ιουλίου 2021, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού στην αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Χαμηλοβούνι, Στύρων Ευβοίας, που προκάλεσε συναγερμό στον μηχανισμό πυρόσβεσης και έκαψε σημαντική έκταση καλλιεργούμενης και δασικής περιοχής.

Πρόκειται για ένα αγρότη, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι πήγε να βάλει μπροστά ένα φορτηγάκι, αλλά από σπίθες που πετάχτηκαν από την εξάτμιση άρπαξαν φωτιά χόρτα, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει η πυρκαγιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ