ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός σε παιδιά - Μαζάνης: «Ανοίγουν» οι εμβολιασμοί στα ιατρεία - Την Τετάρτη οι πρώτες λίστες

Κορωνοϊός σε παιδιά - Μαζάνης: «Ανοίγουν» οι εμβολιασμοί στα ιατρεία - Την Τετάρτη οι πρώτες λίστες
AP Photo / Damian Dovarganes

Για τα κρούσματα κορωνοϊού που έχουν ιχνηλατηθεί σε παιδιά μίλησε σε συνέντευξή του ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης, υπογραμμίζοντας ότι από τις αρχές Ιουλίου έχουν καταγραφεί 3.000 κρούσματα και ότι αύριο Τετάρτη 13 Ιουλίου αναμένεται να ανακοινωθούν και οι λίστες των ιατρείων όπου θα μπορούν να γίνονται εμβολιασμοί.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που οι οικογενειακοί παιδίατροι πρέπει να πείσουν τους γονείς για τον εμβολιασμό των παιδιών τους. Έχουμε μηνύματα από τους γονείς εδώ και καιρό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Μαζάνης μιλώντας στο Mega.

«Οι γονείς ρωτούν τον οικογενειακό παιδίατρο, και ανάλογα τι θα τους πει, θα αποφασίσουν αν και πότε θα το κάνουν. Εμείς είμαστε σύμβουλοι της οικογένειας. Οι γονείς θα αποφασίσουν. Είμαστε σαφώς υπέρ του εμβολιασμού των παιδιών» συμπλήρωσε.

Αύριο οι λίστες των ιατρείων

«Εδώ και 2,5 μήνες έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί παιδιών σε πολλές χώρες με το εμβόλιο της Pfizer γιατί αυτή έχει κάνει σχετικές μελέτες. Αναμένεται άμεσα να πάρει έγκριση και η Moderna».

«Σιγά σιγά ανοίγει ο δρόμος για να μπορούν να γίνουν οι εμβολιασμοί και στα ιατρεία, και αύριο θα ανακοινωθούν οι πρώτες σχετικές λίστες» επεσήμανε ο Σπύρος Μαζάνης μιλώντας για τονεμβολιασμό στα ιατρεία.

Τέλος ο παιδίατρος σχολίασε τα όσα έχουν δει το τελευταίο διάστημα το «φως» της δημοσιότητας σχετικά με τις κατασκηνώσεις.

«Στις κατασκηνώσεις υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και πρέπει να αναθεωρηθούν τα υγειονομικά μέτρα που ισχύουν σε αυτές. Από τις αρχές Ιουλίου έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα 3.000 κρούσματα ανήλικων παιδιών με κορωνοϊό. Το self test δεν έχει αξιοπιστία 100%» είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ