ΕΛΛΑΔΑ

Ηλιούπολη: Κύκλωμα trafficking, βιασμούς και κακοποίηση περιγράφει η 19χρονη στην κατάθεσή της

Ηλιούπολη: Κύκλωμα trafficking, βιασμούς και κακοποίηση περιγράφει η 19χρονη στην κατάθεσή της
INTIME NEWS/ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τις φρικώδεις στιγμές που βίωσε ως αιχμάλωτη στο σπίτι του κατηγορούμενου 39χρονου αστυνομικού στην Ηλιούπολη περιέγραψε με σοκαριστικές λεπτομέρειες στην Αστυνομία η 19χρονη κοπέλα που κατάφερε να δραπετεύσει από το κολαστήριο της οδού Σοφοκλή Βενιζέλου, το περασμένο Σάββατο.

Η κατάθεση της νεαρής δόθηκε για πρώτη φορά στην Αστυνομία στις 10 Ιουλίου, παρουσία πραγματογνώμονα ψυχολόγου, όπου αποκάλυψε την κακοποιητική συμπεριφορά τόσο του πάτερα της, ο οποίος –σύμφωνα με τις καταγγελίες της- τη βίασε πάνω από 30 φορές μέσα στο ίδιο τους το σπίτι όσο και του αστυνομικού συντρόφου της, ο οποίος την κακοποιούσε, τη βίαζε και την εξέδιδε κατ' εξακολούθηση.

Στην κατάθεσή της, την οποία παρουσιάζει το CNN Greece, η 19χρονη κατονομάζει συγκεκριμένα πρόσωπα που μαρτυρούν την ύπαρξη κυκλώματος και περιγράφει λεπτομερώς περιστατικά, που έζησε από τη στιγμή που αποφάσισε να συγκατοικήσει με τον αστυνομικό μέχρι τη διαφυγή της.

«Πριν ενάμιση μήνα περίπου γνώρισα τον αστυνομικό Δ.Μπ. μέσω ενός κοινού γνωστού μας ο οποίος δουλεύει ως ντελιβεράς σε μία καφετέρια. Με τον Δ. είχαμε ερωτική σχέση και τις πρώτες μέρες τα πηγαίναμε πολύ καλά και συγκατοικήσαμε μετά από μία βδομάδα περίπου αφού γνωριστήκαμε στο σπίτι του στην Ηλιούπολη. Εγώ ενημέρωσα τη μητέρα μου ότι θα πάω να μείνω μαζί του. Μετά από περίπου δύο εβδομάδες αφού πήγα στο σπίτι του, του είπα ότι ήθελα να βρω κάποια δουλειά για παράδειγμα σε καφετέρια. Αυτός όμως μου είπε ότι η μητέρα ενός φίλου του, του Γ. Λ. έχει οίκους ανοχής στην Αθήνα και ένα site για να κλείνεις ερωτικά ραντεβού με κοπέλες (το κατονομάζει) και μου πρότεινε να εργαστώ και εγώ για αυτήν. Ο Δ. και ο Λ. δουλεύουν χωρίς να φαίνονται για τη μητέρα του Λ., την οποία φωνάζουν στη δουλειά Μ., χωρίς να γνωρίζω ποιο είναι το πραγματικό της όνομα. Αυτοί ουσιαστικά είναι τα αφεντικά και κανονίζουν τις δουλειές και διαχειρίζονται το site (το κατονομάζει). Όταν μου έγινε η πρόταση από το Δ. να εργαστώ μαζί τους, εγώ αρχικά το αρνήθηκα, όμως αυτός με απείλησε ότι θα με σκοτώσει και ότι θα κάνει κακό στην οικογένειά μου και έτσι εξαναγκάστηκα να δουλέψω μαζί τους.

Ο Δ. μου είπε ότι θα πηγαίνω σε ραντεβού με διάφορα άτομα με τα οποία θα ερχόμαστε σε συνουσία και από τα χρήματα που θα δίνουν ως αντάλλαγμα, τα οποία ήταν συνήθως 160 €, εγώ θα έπαιρνα τα 80. Έτσι, ο Δ. έφτιαξε και δικό μου προφίλ στο site με ψεύτικα στοιχεία (τα αναφέρει) βάζοντας φωτογραφίες και βίντεο μου χωρίς να φαίνεται το πρόσωπό μου, ώστε να μπορούν οι πελάτες να κλείσουν ραντεβού μαζί μου. Στο site αυτό, αναγράφονται δύο τηλέφωνα στα οποία απαντάει μια τηλεφωνήτρια η οποία κανονίζει τα ραντεβού με τις κοπέλες οι οποίες υπάρχουν στο site. Ακόμα ο Δ. μου είπε να διαγράψω τα προφίλ και τις φωτογραφίες μου στο Instagram και στο Facebook καθώς και όλες τις επαφές μου στο κινητό εκτός της μητέρας μου, πράγμα το οποίο έκανα. Η διαδικασία που ακολουθούσαμε αφού έκλειναν ραντεβού οι πελάτες είχε ως εξής: Ερχόταν από το σπίτι του Δ. με ένα αυτοκίνητο χρώματος μπλε, ένα άτομο οποίος μου είπε ότι λεγόταν Γ. και ότι είναι στρατιωτικός. Αυτός με έπαιρνε με το αυτοκίνητο και με πήγαινε στα ραντεβού τα οποία γινόταν σε διάφορα ξενοδοχεία και σπίτια, με άφηνε εκεί και περίμενε απέξω στο αυτοκίνητο μέχρι να τελειώσω με το ραντεβού ώστε να με ξαναπάρει και να με πάει πίσω στο σπίτι του Δ. Εγώ ερχόμουν σε συνουσία με τα άτομα στα οποία με πήγαινε ο οδηγός, έπαιρνα τα λεφτά τα οποία μου έδιναν τα οποία ήταν 160 € την ώρα και τα έδινα στον Δ. μόλις γύρισα πίσω. Ο Δ. μόνο τις πρώτες δύο φορές μου έδωσε 50 € και τις υπόλοιπες φορές έπαιρνε όλα τα λεφτά που μου έδιναν οι πελάτες».

«Με χτύπησε επειδή αρνήθηκα να κάνω κοκαΐνη»

Η 19χρονη έδωσε μάλιστα στοιχεία για συγκεκριμένα ξενοδοχεία και σπίτια που επισκέφθηκε σε Γλυφάδα, Σκαραμαγκά και σε άλλες περιοχές της Αττικής, καθώς και ονόματα άλλων γυναικών που βρίσκονταν για κάποια διαστήματα στο σπίτι του κατηγορούμενου αστυνομικού, κάνοντας ορισμένες εξ αυτών χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Κατονόμασε δε και το άτομο που φέρεται ότι προμήθευε με ναρκωτικές ουσίες τον κατηγορούμενο αστυνομικό. «Στο σπίτι ερχόταν κάποιες φορές και ένα άτομο που τον λένε Μ. ο οποίος είναι φίλος του Δ. και έχει καφετέρια στην Αργυρούπολη. Αυτός ο Μ. κάνει διακίνηση ναρκωτικών και έφερε ναρκωτικά στον Δ. και συγκεκριμένα κοκαΐνη. Ο Δ. τον πλήρωνε 50 €. Οι δυο τους έκαναν χρήση των ναρκωτικών ουσιών στο σπίτι ενώ κάποιες φορές κοκαΐνη έκαναν και κάποιες από τις κοπέλες. Εγώ δεν έκανα ποτέ χρήση ναρκωτικών και θέλω να πω ότι ο Δ. μία φορά με χτύπησε επειδή μου πρότεινε να κάνω κοκαΐνη και εγώ το αρνήθηκα».

Το ίδιο βίαιος ήταν ο κατηγορούμενος αστυνομικός κι όταν η κοπέλα άρχισε να εναντιώνεται στις εντολές του. Όπως καταθέτει:

«Εγώ δεν ήθελα να κάνω αυτή τη δουλειά και όταν το έλεγα στον Δ. αυτός με χτυπούσε σε όλα τα μέρη του σώματος μου με κλωτσιές και μπουνιές και συνέχισε να με απειλεί».

«Στο σπίτι του ερχόταν σε διάφορες ώρες και υπόλοιπες κοπέλες, τα προφίλ των οποίων είναι στο ίδιο site» λέει και σε άλλο σημείο προσθέτει:

«Ο Δ. με χτυπούσε συνεχώς το χρονικό διάστημα που ήμουνα σπίτι του ακόμα και για τους πιο απλούς λόγους όπως ότι δεν έκανα σωστά τις δουλειές του σπιτιού. Στις αρχές με χτυπούσε με ένα κομμάτι ξύλο. Επίσης με βίαζε τον τελευταίο καιρό διότι εγώ δεν ήθελα να κάνω σεξ μαζί του και αυτός με απειλούσε ότι θα με σκοτώσει και με χτυπούσε εξαναγκάζοντάς με έτσι να κάνω σεξ μαζί του. Τελευταία φορά που με βίασε ήταν χθες το βράδυ και τελευταία φορά που με χτύπησε ήταν σήμερα το μεσημέρι. Επίσης με χτύπησε χθες και προχθές στο πρόσωπο και στα πόδια με κλωτσιές και μπουνιές, ενώ μου έκοψε τα μαλλιά και έχυσε επάνω μου ένα μπουκάλι στοματικό διάλυμα».

«Με κλείδωνε και με παρακολουθούσε»

Σύμφωνα με την κατάθεση της 19χρονης ο κατηγορούμενος την κλείδωνε σπίτι, της επέτρεπε να κάνει μόνο συγκεκριμένες σύντομες διαδρομές και της είχε τοποθετήσει εφαρμογή στο κινητό της για να την ελέγχει ανά πάσα στιγμή.

«Μου είχε βάλει μια εφαρμογή στο κινητό μέσω της οποίας με άκουγε και έβλεπε κάθε στιγμή που ήμουν. Ακόμα ο Δ. δεν με άφηνε να βγω από το σπίτι του παρά μόνο για να πάω στο περίπτερο και για να πάρω καφέ σε μια καφετέρια δίπλα και μόνο όταν ήταν κι αυτός εκεί. Όταν έφευγε από το σπίτι κλείδωνε την πόρτα και με άφηνε μέσα. Η μάνα μου είχε έρθει δύο φορές στο σπίτι και τη μία από αυτές μαζί με τον αδερφό μου. Αυτοί δεν γνώριζαν για όλη αυτήν την κατάσταση διότι εγώ δεν τους είχα πει τίποτα και όταν ερχόταν σπίτι ο Δ. το έπαιζε καλός και έκανε αστεία».

Οι εφιαλτικές στιγμές της 19χρονης κράτησαν ενάμισι μήνα, οπότε αποφάσισε να δραπετεύσει από το κολαστήριο της Ηλιούπολης, με τη βοήθεια μιας σερβιτόρας, η οποία αντιλήφθηκε τα σημάδια ξυλοδαρμού στο σώμα της κοπέλας.

«Σήμερα, ξύπνησα και πήγα να πάρω καφέ στην καφετέρια, όπου η κοπέλα που δουλεύει με ξέρει γιατί τον τελευταίο καιρό έπαιρνα καφέ συνέχεια από εκεί, με είδε που ήμουν χτυπημένη και μου είπε αν θέλω βοήθεια να πάω σε αυτήν. Εγώ πήρα τον καφέ γύρισα σπίτι και όταν με είδε ο Δ. ξαφνικά και χωρίς λόγο άρχισε να φωνάζει, να με χτυπάει στα χέρια, στα πόδια και στο πρόσωπο, ενώ με απείλησε και με ένα όπλο λέγοντας μου θα σε σκοτώσω και δεν θα ζήσεις. Τότε χτύπησε το κινητό του Δ. και καθώς αυτός μίλαγε σε αυτό, εγώ κατάφερα να τρέξω προς την πόρτα και να βγω έξω. Έπειτα πήγα κατευθείαν στην κοπέλα η οποία μόλις της είπα τι έγινε ενημέρωσε την αστυνομία. Εγώ με την κοπέλα πήγαμε με το αυτοκίνητο της στην αστυνομία».

Αναφερόμενη στον καταγγελλόμενο βιασμό της από τον πατέρα της υποστήριξε ότι, η πρώτη φορά σημειώθηκε στα 11 της χρόνια, ενώ τελευταία φορά τη βίασε όταν ήταν 17 ετών πριν από τα γενέθλια της. Περιέγραψε σειρά περιστατικών, καταθέτοντας ότι συνολικά βιάστηκε από τον πατέρα της πάνω από 30 φορές όταν ήταν μόνοι στο σπίτι, με αποτέλεσμα ο αδερφός και η μητέρα της να μην το γνωρίζουν.

Σύμφωνα με την κοπέλα, εξαιτίας της καραντίνας του κορωνοϊού ο πατέρας της δεν μπόρεσε να συνεχίσει να τη βιάζει, καθώς ήταν πάντα παρόντες είτε η μητέρα της είτε ο αδερφός της στο σπίτι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ