ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός Θήβα: 400 δονήσεις στην περιοχή από τον Δεκέμβριο του 2020

Σεισμός Θήβα: 400 δονήσεις στην περιοχή από τον Δεκέμβριο του 2020
ΙΝΤΙΜΕ

Περισσότερες από 400 επιφανειακές μικροσεισμικές δονήσεις έχουν καταγραφεί στην περιοχή ανατολικά της Θήβας, από τον Δεκέμβριο του 2020 μέχρι σήμερα,  ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Γεράσιμος Χουλιάρας.

Τα επίκεντρα του 2021 βρίσκονται πιο κοντά στη πόλη και γίνονται αισθητά σε περισσότερο πληθυσμό, σημειώνει σε ανάρτησή του στο Facebook.

Ο δήμος της Θήβας είναι σε επιφυλακή, μετά τα 4,3 Ρίχτερ.

Σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στο δημαρχείο, ο κ. Χουλιάρας, επισήμανε ότι η δραστηριότητα χαρακτηρίζεται από μικρής έντασης σεισμούς, μπορεί όμως και να αποτελεί και προάγγελο μεγαλύτερης έντασης δόνησης.

«Αυτό μπορεί να είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο, το οποίο και θα εξακολουθήσει το επόμενο χρονικό διάστημα με ήπια σεισμική δραστηριότητα, μπορεί όμως και να αποτελεί και προάγγελο μεγαλύτερης έντασης σεισμού, λόγω του βεβαρημένου ιστορικού παρελθόντος της περιοχής».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θηβαίων, Γιώργος Αναστασίου, συνέστησε στους δημότες υπομονή και ψυχραιμία, υπενθυμίζοντας ότι η Θήβα αποτελεί σεισμογενή περιοχή με βεβαρημένο ιστορικό.

Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας του Δήμου παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα, έχοντας εκπονήσει σχέδιο εκτάκτου ανάγκης, και καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν στο αμέσως επόμενο διάστημα τη χρήση κτηρίων και χώρων που θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν επικίνδυνοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ