ΕΛΛΑΔΑ

Έκκληση από την Παγώνη: Κάντε έστω μια δόση εμβολίου πριν ταξιδέψετε

Έκκληση από την Παγώνη: Κάντε έστω μια δόση εμβολίου πριν ταξιδέψετε
ΙΝΤΙΜΕ

Η Ματίνα Παγώνη, Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ καλεί τον κόσμο να εμβολιαστεί έστω και με τη μία δόση πριν φύγει για διακοπές.

«Αν στο τέλος Αυγούστου δεν εμβολιαστεί πάνω από το 80% του πληθυσμού, το Σύστημα Υγείας δεν θα αντέξει, με τη μετάλλαξη Δέλτα να έχει αυξήσει τη μεταδικότητα του ιού από 50 έως και 70%» τόνισε και τάχθηκε υπέρ της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού και των εκπαιδευτικών.

Όσο για τον εμβολιασμό των νέων πρότεινε «εμβολιαστικά συνεργεία παντού όπου συχνάζουν».

Όπως τόνισε στην ΕΡΤ το Σύστημα Υγείας δεν θα αντέξει, ενδεχόμενη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων, γιατί «δεν μπορούν πάλι να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους γιατροί και νοσηλευτές».

Ξεκαθάρισε ότι «οι εκπαιδευτικοί πρέπει να είναι εμβολιασμένοι», όταν ξαναμπούν στις σχολικές αίθουσες, όπως εμβολιασμένοι πρέπει να είναι οι γιατροί και οι νοσηλευτές.

«Αυτό είναι υποχρέωσή μας», είπε και ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν περιμένουμε και δεν θα πρέπει να περιμένουμε κανένας να μας πει ότι πρέπει να είμαστε εμβολιασμένοι οι γιατροί» και διευκρίνισε πως «οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 93,4%».

Όσον αφορά στο ποσοστό του εμβολιασμού για τη δημιουργία τείχους ανοσίας στο 80%, σημείωσε πως πρέπει να είναι υψηλό σε όλες τις ηλικιακές ομάδες ταυτόχρονα και πρότεινε συνεργεία εμβολιασμού να πηγαίνουν σε μέρη όπου συχνάζουν οι νέοι και να τους εμβολιάζουν «μην περιμένουμε να έρθουν στα εμβολιαστικά κέντρα» σημείωσε και τους συνέστησε πριν φύγουν για διακοπές να έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μία δόση του εμβολίου.

Στόχος μας είναι να σταματήσει η άνοδος των κρουσμάτων επισήμανε η Ματίνα Παγώνη, καθώς όπως είπε «μελέτες κάνουν λόγο για 4.000 ημερήσια κρούσματα» και ως μόνη λύση για την ανάσχεση του κύματος τόνισε για μια ακόμη φορά πως είναι ο εμβολιασμός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ