ΕΚΠΑ: Μέτρα για τη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία και τον εμβολιασμό
Ανανεώθηκε:
Μέτρα εφόσον επιτραπεί η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία στο επόμενο ακαδημαϊκό έτος, ανακοίνωσε η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ.
Τα μέτρα τα οποία ανακοίνωσε η Σύγκλητος έχουν ως εξής:
Τα μαθήματα, τα εργαστήρια, οι κλινικές, οι ανασκαφές και η πρακτική άσκηση των φοιτητών θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης. Οι Σχολές και τα Τμήματα, εφόσον αυτό είναι εφικτό, μπορούν να δημιουργήσουν τμήματα με μικρότερο αριθμό συμμετεχόντων.
Σε κάθε υπηρεσία και δομή του ΕΚΠΑ, θα ορίζεται ένας υπεύθυνος ή περισσότεροι, οι οποίοι θα ενημερώνουν και θα προτρέπουν για την εφαρμογή των μέτρων και θα αναφέρουν και εισηγούνται στον επικεφαλής της υπηρεσίας ή δομής, δηλαδή ο πρόεδρος του Τμήματος ή ο Κοσμήτορας όταν πρόκειται για μονοτμηματική Σχολή.
Η πρόσβαση στις αίθουσες διδασκαλίας, στα εργαστήρια, στις κλινικές, στις ανασκαφές και στις γραμματείες θα πραγματοποιείται με χρήση μάσκας και θα επιτρέπεται σε εμβολιασμένους ή σε άτομα με αρνητικό αποτέλεσμα rapid-test ή PCR test για τον ιό SARS-CoV-2. Αυτά τα τεστ, θα πραγματοποιούνται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα σε άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί.
Επίσης, η Σύγκλητος αποφάσισε να αιτηθεί προς το υπουργείο Υγείας τη λειτουργία δύο εμβολιαστικών κέντρων στους χώρους του ΕΚΠΑ για τη διευκόλυνση του εμβολιασμού των μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2021.
Κινηματογραφική καταδίωξη 17χρονου στον Άγιο Δημήτριο - Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα, αναζητείται ο συνοδηγός
13:18
Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης - Καταδίωξη και σύλληψη 17χρονου
13:09
ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΠΕΚΙΝΟ: Νέα πρόσωπα στο «κάδρο» για την υπόθεση του σμήναρχου - κατασκόπου: Ψάχνουν τους «συνδέσμους» του στην Κίνα
12:58
Πρόσκληση Τραμπ σε Μητσοτάκη για το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα τον Φεβρουάριο
12:55