ΕΛΛΑΔΑ

Σαρηγιάννης: Το κακό σενάριο είναι να πάμε στην πορεία που είχαμε τις πρώτες εβδομάδες του Ιουλίου

Σαρηγιάννης: Το κακό σενάριο είναι να πάμε στην πορεία που είχαμε τις πρώτες εβδομάδες του Ιουλίου
INTIME

Για επιβράδυνση της αυξητικής πορείας του ιού, η οποία οφείλεται στις συρροές που έχουν να κάνουν με τη νυχτερινή διασκέδαση, μίλησε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης .

Ο ίδιος έδωσε τη συμβουλή να αποφύγουμε τις συρροές και να συνεχίσουμε να αυξάνουμε τα τεστ. Επίσης, επεσήμανε πόσο σημαντικό είναι να εμβολιαστούμε. «Είναι το πιο ισχυρό όπλο».

Ο κ. Σαρηγιάννης εξήγησε ότι τα μοντέλα δείχνουν και αυξητικούς ρυθμούς, όμως αν πάρουμε μέτρα μπορούμε να τους προλάβουμε.

Εκτίμησε, μάλιστα, ότι μέχρι τα τέλη Ιουλίου θα σημειωθεί μια ελαφρά αυξητική πορεία, κοντά στα 3.000 κρούσματα, κάτι που όμως δεν είναι αρνητικό αν κάνουμε πολλά τεστ. Το κακό σενάριο θα είναι να πάμε στην πορεία που είχαμε τις πρώτες εβδομάδες του Ιουλίου.

«Πρέπει να βοηθήσει η πολιτεία με αυξημένα και στοχευμένα τεστ και διευκόλυνση στον εμβολιασμό», τόνισε.

«Πλησιάζουμε το 50% των πλήρως εμβολιασμένων»

Την ίδια ώρα, ο καθηγητής Φαρμακολογίας Ευάγγελος Μανωλόπουλος σημείωσε ότι έπεσε ο ρυθμός των εμβολιασμών. «Αν είχαμε συνεχίσει με το ρυθμό του Μαΐου θα ήμασταν πιο κοντά στην ανοσία».

Ωστόσο, όπως είπε, πλησιάζουμε το 50% των πλήρως εμβολιασμένων και μαζί με όσους έχουν αποκτήσει φυσική ανοσία, επειδή νόσησαν, είμαστε κοντά στο 65%.

Τόνισε, δε, ότι το πρόβλημα θα είναι οι νέοι, οι οποίοι όταν θα επιστρέψουν θα μεταφέρουν τον ιό στους ηλικιωμένους.

Τέλος, ο κ. Μανωλόπουλος επεσήμανε ότι είναι καλύτερο να εμβολιαστούμε πριν τις διακοπές μας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ