ΕΛΛΑΔΑ

Μετάλλαξη Δέλτα: Εξαπλώνεται ραγδαία - Ανακοινώσεις το απόγευμα από τον ΕΟΔΥ

Μετάλλαξη Δέλτα: Εξαπλώνεται ραγδαία - Ανακοινώσεις το απόγευμα από τον ΕΟΔΥ
AP Photo / Michael Varaklas

Ανακοινώσεις αναμένονται το απόγευμα εκ μέρους του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) αναφορικά με τη ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού, η οποία βρίσκεται σε «τροχιά» να καταστεί κυρίαρχη στην Ελλάδα και διεθνώς.

Κατά πληροφορίες πρόκειται να δοθεί στη δημοσιότητα η έκθεση με τα νεότερα δεδομένα του Εθνικού Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης του ΕΟΔΥ αναφορικά με τις μεταλλάξεις.

Σχετικές ανακοινώσεις αναφορικά με τα στοιχεία του Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης λαμβάνουν χώρα κάθε Πέμπτη, εντούτοις διαφαίνεται ότι η επιδημιολογική εικόνα επισπεύδει στην παρούσα φάση τη δημοσιοποίηση των νεότερων δεδομένων.

Έως και την περασμένη Πέμπτη, 15 Ιουλίου, είχαν εντοπιστεί 281 νέα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα σε όλη τη χώρα.

Τα 242 από αυτά είχαν ιχνηλατηθεί σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ στον τομέα Αττικής, 75 στο Ηράκλειο, 12 στη Θεσσαλονίκη, 21 στο Ρέθυμνο και λιγότερα σε άλλους νομούς.

Το μήνυμα πως πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι φέτος και ο τουρισμός και η διασκέδαση και η ψυχαγωγία θα είναι στο πλαίσιο της πανδημίας, έστειλε, εν τω μεταξύ, νωρίτερα σήμερα ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ.

«Όλοι πρέπει να συντονιστούμε με το πνεύμα αυτό αλλιώς δεν θα έχουμε σωτηρία από το νέο κύμα που οφείλεται στη μετάλλαξη Δέλτα» τόνισε ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ως προς τα έκτακτα μέτρα που ελήφθησαν στη Μύκονο, ο ίδιος εξήγησε ότι δεν υπάρχει καμία τιμωρητική διάθεση, ενώ σημείωσε ότι σε όποια νησιά προκύψουν παρόμοια φαινόμενα, θα ληφθούν τα ανάλογα μέτρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ