Κρήτη: Εκτός ΕΜΑΚ επτά πυροσβέστες που δεν εμβολιάστηκαν
Αποδυνάμωση -σε πρώτη φάση τουλάχιστον- της 3ης ΕΜΑΚ Κρήτης. Με διαταγή του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος που κοινοποιήθηκε χθες, εγκαταλείπουν την υπηρεσία επτά πυροσβέστες της ΕΜΑΚ που δεν εμβολιάστηκαν.
Στη θέση τους έρχονται τρεις συνάδελφοί τους από άλλες υπηρεσίες, οι οποίοι ωστόσο πληρούν κάποιες προϋποθέσεις που έχουν τεθεί.
Άγνωστο παραμένει εάν το κενό των τεσσάρων πυροσβεστών καλυφθεί στο προσεχές διάστημα, κάτι που είναι πολύ πιθανό, όπως σχολιάζουν στελέχη της πυροσβεστικής.
Όπως έχει αποκαλύψει το creta24, η απόφαση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υπαλλήλων που υπηρετούν στις Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών είχε εκδοθεί στις 18 Μαΐου.
Σύμφωνα με την απόφαση, στο πλαίσιο ανάγκης περιορισμού και αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας και της εξασφάλισης της αδιάλειπτης επιχειρησιακής λειτουργίας των υπηρεσιών, κρίνεται απαραίτητος ο εμβολιασμός του συνόλου των ένστολων υπαλλήλων που υπηρετούν στις εν λόγω Υπηρεσίες.
Συνετρίβη αεροσθενοφόρο στην Ινδία - Νεκροί και οι επτά επιβαίνοντες (vid)
21:35
Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που ξεσπά η φωτιά στο μπαρ στο Κραν Μοντανά
21:23
Περού: Δεκαπέντε νεκροί, μεταξύ των οποίων και επτά παιδιά, σε συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου
21:11
Μεξικό: 2.500 στρατιώτες αναπτύσονται στην πολιτεία Χαλίσκο
20:59