ΕΛΛΑΔΑ

Γκάγκα: Αυξήθηκαν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία - Τρεις έγκυες σε ΜΕΘ

Γκάγκα: Αυξήθηκαν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία - Τρεις έγκυες σε ΜΕΘ
ΙΝΤΙΜΕ

Για την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού και την πίεση στα νοσοκομεία μίλησε η πρόεδρος ΚΕΣΥ Μίνα Γκάγκα, τονίζοντας ότι, μέχρι πριν από λίγες μέρες οι εισαγωγές στο «Σωτηρία» ήταν 2-3 την ημέρα και χθες ήταν 30.

Ως προς το ποιοι εισάγονται στα νοσοκομεία, είπε πως πρόκειται για μεγαλύτερα άτομα που νοσούν εμβολιασμένοι, αλλά θέλουν παρακολούθηση ή και νεότερους που δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί.

Τόνισε ότι μόλις το 1/10 από τις εισαγωγές αφορούν πλήρως εμβολιασμένους και πως «ελάχιστοι» από αυτούς θα μπουν τελικά στη ΜΕΘ.

Ερωτηθείσα αν αυτή η αύξηση των κρουσμάτων θα προκαλέσει νέα πίεση στο ΕΣΥ, εκτίμησε ότι, «τα νοσοκομεία δεν θα πιεστούν, αλλά η επίπτωση στις ζωές των ανθρώπων, από το πώς θα πάμε διακοπές μέχρι πώς θα πάμε στη δουλειά, νομίζω πρέπει να μας απασχολεί».

«Αυτήν τη στιγμή με όλα τα εμβόλια που έχουμε καλύπτεται και η μετάλλαξη Δέλτα», ξεκαθάρισε στον ΑΝΤ1, διευκρινίζοντας ότι τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν αργότερα.

Τέλος, αναφορικά με τον εμβολιασμό εγκύων ή γυναικών που σκοπεύουν να κάνουν παιδί, τις κάλεσε «να εμβολιαστούν χθες», αφού ο κορωνοϊός είναι πολύ επικίνδυνος για τις εγκύους, ενώ ανέφερε ότι, «την προηγούμενη εβδομάδα τρεις έγκυες διασωληνώθηκαν».

Όσο για τις προτροπές γυναικολόγων να μην εμβολιαστούν οι ενδιαφερόμενες, παρέπεμψε στις οδηγίες της Επιτροπής Εμβολιασμών και της Ελληνικής Μαιευτικής Εταιρείας.

Δείκτης Θετικότητας: Ποιες περιοχές εμφανίζουν τα μεγαλύτερα ποσοστά

Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία που ανακοίνωσε χτες ο ΕΟΔΥ, την εβδομάδα 12 Ιουλίου 2021 - 18 Ιουλίου 2021 το ποσοστό θετικότητας ήταν 3.41% σε σύνολο 512.794 εργαστηριακών ελέγχων και 0.81% σε σύνολο 1.008.857 αυτοδιαγνωστικών ελέγχων. Στο σύνολο των ελέγχων, το ποσοστό θετικότητας ήταν 1.26%.

Οι περιοχές που ξεπέρασαν κατά πολύ αυτό το ποσοστό, είναι κυρίως οι περιοχές που είχαν έντονο επιδημιολογικό φορτίο τις προηγούμενες ημέρες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον πίνακα που δόθηκε στη δημοσιότητα, το ποσοστό θετικότητας βρίσκεται στα ύψη στο Ρέθυμνο, όπου αγγίζει το 4,85%, ενώ ακολουθούν η Πάρος με 4,31%, η Μύκονος με 4,06%, η Καρδίτσα με 2,51%, η Μήλος με 2,47% και η Σαντορίνη με 2,23%.

Την ίδια στιγμή δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία για την εισαγωγή νέων ασθενών, εξιτηρίων και θανάτων από τις 12 έως τις 18 Ιουλίου. Οι εισαγωγές νέων ασθενών ήταν 820, ενώ το σύνολο των εξιτηρίων λόγω ίασης ήταν 494. O λόγος εισαγωγών νέων ασθενών προς εξιτήρια λόγω ίασης ήταν 1.66.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ