ΕΛΛΑΔΑ

Χαρδαλιάς: Τα επόμενα 24ωρα επαναξιολογούνται τα μέτρα στη Μύκονο

Χαρδαλιάς: Τα επόμενα 24ωρα επαναξιολογούνται τα μέτρα στη Μύκονο
Pixabay

Εντός των επόμενων 24ώρων θα αξιολογηθεί η παράταση ή μη -πέραν της Δευτέρας 26 Ιουλίου- των έκτακτων περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί στη Μύκονο, και τα οποία έχουν ανακόψει μερικώς την περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς -τονίζοντας, παράλληλα, ότι η κυβέρνηση θα παρεμβαίνει με μέτρα τοπικού χαρακτήρα όπου κρίνεται απαραίτητο προς διασφάλιση της δημόσιας Υγείας.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα αυτή τη στιγμή καταδεικνύουν υψηλή επιδημιολογική επιβάρυνση, αλλά και μερική σταθεροποίηση της κατάστασης, ενώ αρχίζει να διαφαίνεται και μικρή τάση μείωσης, επισήμανε ο κ. Χαρδαλιάς σχετικά με τη Μύκονο, η οποία βρίσκεται από το περασμένο Σάββατο σε καθεστώς πρόσθετων ειδικών μέτρων.

Κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, ο ίδιος επισήμανε πως ταυτόχρονα προκύπτει ότι δεν υπάρχουν νέες συρροές και τα όποια νέα κρούσματα σχετίζονται με τις ήδη υφιστάμενες συρροές των προηγούμενων εβδομάδων.

«Τα πρόσθετα μέτρα δείχνουν ότι κατάφεραν μερικώς να ανακόψουν την περαιτέρω διασπορά του ιού και την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων» ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς, και ως προς την άρση του μίνι-lockdown ανέφερε:

«Τα μέτρα ισχύουν έως το πρωί της Δευτέρας και η παράτασή τους ή μη θα αξιολογηθεί τα επόμενα 24ωρα, και εγκαίρως θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις».

Ο κ. Χαρδαλιάς απάντησε και στην κριτική που δέχθηκε η κυβέρνηση για τη λήψη των μέτρων, τονίζοντας ότι «αν δεν είχαμε προχωρησει στη λήψη τους αυτοί, οι οποίοι σήμερα μας εγκαλούν, αύριο με περισσή ευκολία θα έστρεφαν και πάλι τα βέλη τους κατηγορώντας την κυβέρνηση για ολιγωρία».

«Σκοπός μας είναι να συνεχίσει να εκπέμπει η χώρα το μήνυμα ότι η Ελλάδα ήταν και παραμένει ένας ασφαλής τουριστικός προορισμός και αυτό ακριβώς το μήνυμα στέλνει η λήψη των μέτρων τοπικού χαρακτήρα με βάση αποκλειστικά και μόνο τα επιδημιολογικά δεδομένα» επισήμανε.

«Η κυβέρνηση λαμβάνει και θα λαμβάνει κάθε απαραίτητο μέτρο για να σπάσει την αλυσίδα μετάδοσης του ιού και να προστατεύσει το ύψιστο αγαθό που αφορά στην ανθρώπινη ζωή» ήταν επίσης η απάντηση του κ. Χαρδαλιά σε ερώτημα εάν μπορεί να ακολουθήσουν ανάλογα μέτρα και σε άλλα νησιά.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους είναι υποχρεωτική όταν υπάρχει συνωστισμός, και αυτό ισχύει τόσο στην περίπτωση της Μυκόνου, όσο και των άλλων νησιών, και ιδίως στα στενά σοκάκια.

Προανήγγειλε, επίσης, ότι από τη Δευτέρα θα πραγματοποιούνται σαρωτικοί έλεγχοι σε όλες τις επιχειρήσεις για την τήρηση των μέτρων και των υγειονομικών πρωτοκόλλων, τόσο στη Μύκονο, όσο και άλλες περιοχές με επιδημιολογικό φορτίο που εγείρει ανησυχία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ