Εστίαση - Τουρισμός: Δύο τεστ κορωνοϊού την εβδομάδα για μη εμβολιασμένους εργαζόμενους
Σε υποχρεωτικό έλεγχο για κορωνοϊό δύο φορές την εβδομάδα θα είναι στο εξής οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε τουρισμό και εστίαση.
Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις τουρισμού και εστίασης έχουν υποχρέωση να πραγματοποιούν δυο τεστ κάθε εβδομάδα και να δηλώνουν τα αποτελέσματα στην πλατφόρμα «ΕΡΓΑΝΗ».
Το 1ο τεστ είναι self test, διατίθεται δωρεάν από το κράτος και πραγματοποιείται στην αρχή της εβδομάδας.
Το 2ο τεστ είναι εργαστηριακό rapid test, πραγματοποιείται με ευθύνη του εργαζομένου, ελέγχεται από τον εργοδότη και δηλώνεται έως την Πέμπτη κάθε εβδομάδας.
Για τη δήλωση του εργαστηριακού τεστ θα πρέπει να υποβάλλεται στην πλατφόρμα της Εργάνης η βεβαίωση αρνητικής διάγνωσης από το gov.gr
Οι πλήρως εμβολιασμένοι εργαζόμενοι δεν έχουν υποχρέωση τεστ 14 ημέρες: α) μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου των δύο δόσεων ή β) την μια δόση του μονοδοσικού εμβολίου.
Ο Τραμπ επιβεβαιώνει ότι το Πεντάγωνο τού παρουσίασε σχέδιο για κλιμάκωση του πολέμου κατά του Ιράν
23:27
Νεκρός σε αεροπορική επιδρομή μέλος της Χαμάς που συμμετείχε στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου 2023
23:15
Ο «βρικόλακας» του Νιου Φόρεστ - Οι περίεργες τελετουργίες και τα νεκρά ζώα σε εκκλησίες
23:03
Copernicus: Πάνω από 7.000 στρέμματα κάηκαν στην πυρκαγιά της Αιγιαλείας
22:51