ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Δεύτερη δόση για τον σύζυγο της Γλυκερίας που πέθανε μετά τον εμβολιασμό

Κορωνοϊός: Δεύτερη δόση για τον σύζυγο της Γλυκερίας που πέθανε μετά τον εμβολιασμό
AP Photo

Τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού έκανε ο Μανώλης Κρυοβρυσανάκης, ο σύζυγος της 44χρονης Γλυκερίας, η οποία έχασε τη ζωή της μετά τη θρόμβωση που της προκάλεσε το εμβόλιο της AstraZeneca.

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους προχώρησε στην δεύτερη δόση, είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ πως ήταν επιθυμία της γυναίκας του να μη γίνει η περίπτωσή της σημαία των αντιεμβολιαστών.

«Μου είχε πει και η ίδια όταν ενημερωθήκαμε κι επίσημα ότι υπήρχε το σύνδρομο με τις θρομβώσεις, ως παρενέργεια του εμβολίου της AstraZeneca, ότι η περίπτωσή της δεν ήθελε να γίνει σημαία των αντιεμβολιαστών», επισήμανε.

«Η γυναίκα μου ήταν υπέρμαχος του εμβολιασμού, έκανα τη δεύτερη δόση χθες χωρίς αυτό να σημαίνει ότι απαλλάσσει τις ευθύνες που υπάρχουν για τον θάνατό της, γιατί αν είχε γίνει με περισσότερη προσοχή ο εμβολιασμός της, εγώ δε θα είχα χάσει τη σύζυγό μου και το πρόγραμμα εμβολιασμού δε θα είχε δεχτεί τόσο μεγάλο πλήγμα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κρυοβρυσανάκης.

Όπως είπε, δε θα έπρεπε να χορηγείται το εμβόλιο της AstraZeneca σε ηλικίες κάτω των 60 ετών.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι έκανε τη δεύτερη δόση με άλλο εμβόλιο (Pfizer), γιατί είχε εμφανίσει και κάποιες παρενέργειες με την πρώτη δόση του AstraZeneca, όπως εξανθήματα, αλλά και για ψυχολογικούς λόγους.

Την είδηση για την πρόθεσή του να εμβολιαστεί έκανε γνωστή γιατρός του Κέντρου Υγείας Αγίας Βαρβάρας στο Ηράκλειο Κρήτης με ανάρτησή του στο facebook.

Συγκεκριμένα έγραψε:


«Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μια ιδιαίτερη εμπειρία που έζησα πριν λίγες ημέρες….

Ενώ βρισκόμουν στο τακτικό ιατρείο μου , έρχεται η νοσηλεύτρια βάρδιας του εμβολιαστικού και με σχεδόν τρεμάμενη φωνή μου ζήτησε να πάω επειγόντως στο τηλέφωνο για να συνομιλήσω με κάποιο πολίτη αναφορικά με τη 2η δόση του εμβολίου του.

Στη γραμμή του τηλεφώνου ήταν ένας ευγενέστατος κύριος, που μέχρι να ακούσω το όνομά του δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ την πραγματοποίηση του διαλόγου μας .

Μανώλης Κρυοβρυσανάκης.Μπορεί να μην σας θυμίζει κάτι το ονοματεπώνυμό του στο πρώτο άκουσμα, πρόκειται όμως για το σύζυγο της Γλυκερίας, που «έφυγε» πριν ένα μήνα μετά την πρώτη δόση του εμβολιασμού της .

Ήσυχη φωνή, γλυκός λόγος αναμειγμένος με περίσσιο πόνο …. δηλώνει ότι η μόνη του παράκληση είναι να πραγματοποιήσει τη 2η δόση του δικού του εμβολιασμού καθαρά για ψυχολογικούς λόγους με άλλο σκεύασμα, αφού τόσο αυτός όσο και η Γλυκερία ήταν υπέρμαχοι των εμβολίων. Μάλιστα η ίδια του είχε ζητήσει να συνεχίσει ….ώστε να μην γίνει η περίπτωσή της σημαία των αντιεμβολιαστών.

Τού ζήτησα την άδεια να γράψω για το διάλογό μας, στέλνοντάς του το κείμενο να το διαβάσει πριν τη δημοσίευση, και με εξέπληξε ακόμη μια φορά λέγοντας:

«Γιατρέ από τη συνομιλία μας κατάλαβα πολλά και σου έχω εμπιστοσύνη τι θα γράψεις …μη μου στείλεις τίποτα!».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ