ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στο Διόνυσο - ΠΟΕΔΗΝ: Ελαφρά τραυματίες μεταφέρθηκαν σε ΚΑΤ και «Αγία Όλγα»

Φωτιά στο Διόνυσο - ΠΟΕΔΗΝ: Ελαφρά τραυματίες μεταφέρθηκαν σε ΚΑΤ και «Αγία Όλγα»
CNN Greece / Σπύρος Μελισσάρης

Στα νοσοκομεία «Αγία Ολγα» και «ΚΑΤ» μεταφέρθηκαν ελαφρά τραυματίες από τη φωτιά στο Διόνυσο, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Πρόκειται κυρίως για ηλικιωμένους που απεγκλωβίστηκαν από τις κατοικίες τους για προληπτικούς λόγους.

Όσοι μεταφέρθηκαν στο «Αγία Όλγα» εξετάστηκαν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και έχουν ήδη αποχωρήσει από το νοσοκομείο.

Στο νοσοκομείο ΚΑΤ παραμένουν τρία άτομα -ένας νεαρός λόγω πτώσης από παράθυρο και δύο ηλικιωμένοι κατόπιν απεγκλωβισμού.

Είναι καλά στην υγεία τους, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ.

Πύρινος εφιάλτης - Σε αυλές σπιτιών οι φλόγες

Αντιμέτωποι με εικόνες καταστροφής βρέθηκαν τόσο οι κάτοικοι όσο καιοι πυροσβεστικές δυνάμεις λόγω της φωτιάς που ξέσπασε στη Σταμάτα περίπου στις 12, το μεσημέρι της Τρίτης, η οποία -λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή- ώθησαν την πυρκαγιά προς την Πεντέλη.

Η εικόνα από το μέτωπο της πυρκαγιάς είναι πλέον καλύτερα, ενώ από νωρίς και με εισήγηση της Πυροσβεστικής, εκκενώθηκε ο οικισμός Γαλήνη. Αυτοκίνητα παραδόθηκαν στις φλόγες, ενώ απειλήθηκαν και κατοικίες στην ευρύτερη περιοχή της Σταμάτας, του Διονύσου, της Δροσιάς, της Εκάλης και της Ροδόπολη.

Στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν 310 πυροσβέστες, με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 110 οχήματα, 12 ελικόπτερα -εκ των οποίων τα δύο για συντονισμό- και 9 αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων το θηριώδες ρωσικό Beriev-200, καθώς και πολλοί εθελοντές και εθελοντικές οργανώσεις.

Διαβάστε επίσης

Φωτιά στη Σταμάτα: Εικόνες αγωνίας και καταστροφής

Φωτιά στη Σταμάτα: Οι φλόγες στα σπίτια, κάηκαν αυτοκίνητα - Εφιαλτικές στιγμές στη Ροδόπολη

Χαρδαλιάς: Σε ύφεση η φωτιά στη Σταμάτα - Χρυσοχοΐδης: Είμαστε σε επιφυλακή

ΔΗΜΟΦΙΛΗ