Σε ποιες περιοχές είναι αυξημένος ο κίνδυνος για πυρκαγιά σήμερα
Πολύ υψηλός είναι για σήμερα Τετάρτη ο κίνδυνος πυρκαγιάς, με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να ορίζει τον κίνδυνο στην κατηγορία 4.
Συγκεκριμένα, ως επικίνδυνες θεωρούνται οι εξής περιφέρειες:
- Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
- Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας)
- Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορίνθου, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Αρκαδίας, ΠΕ Λακωνίας, ΠΕ Μεσσηνίας)
- Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (ΠΕ Αχαΐας, ΠΕ Ηλείας)
- Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα.
Παράλληλα συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Πυρκαγιά στην Τουρτούγια Λάρισας: Καίει χαμηλή βλάστηση - «Σηκώθηκε» και ελικόπτερο
12:40
Νταντάδες της Γειτονιάς: Μέχρι 500 ευρώ για φύλαξη παιδιών έως 2,5 ετών- Και παππούδες ως επιμελητές
12:38
Κρήτη: 38χρονος πιάστηκε στο Ηράκλειο για ανθρωποκτονία που διέπραξε στη Σερβία
12:30
Δύο νέες συλλήψεις για πυρκαγιά σε Ανατολική Αττική και Εύβοια- Πρόστιμα πάνω από 1 εκατ. σε 8 μήνες
12:15