ΕΛΛΑΔΑ

Γώγος: Στα «κόκκινα» νησιά και η Τήνος - Πώς θα αποφευχθούν τοπικά lockdown

Γώγος: Στα «κόκκινα» νησιά και η Τήνος - Πώς θα αποφευχθούν τοπικά lockdown
wikipedia

Η Τήνος εντάσσεται στα «κόκκινα» νησιά μαζί με την Ιο και την Πάρο, όπως είπε σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο καθηγητής Παθολογίας και μέλος της Επιτροπής Χαρ. Γώγος.

«Εκεί έχουμε ήδη ένα πρόβλημα», «θα πρέπει να περιοριστεί το φαινόμενο», τόνισε ο κ. Γώγος εξηγώντας την υγειονομική κατάσταση στην Τήνο και τα κόκκινα νησιά, όπου η θετικότητα κυμαίνεται από 4% έως και 5,5%.

Στην Κρήτη είπε ότι η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη και ειδικά στο Ρέθυμνο έχει σταθεροποιηθεί.

Πώς θα αποφευχθούν τοπικά lockdown

Ο καθηγητής τόνισε ότι απαιτείται να ελεγχθεί η κατάσταση σε αυτά τα νησιά για να μην οδηγηθούν σε περιοριστικά μέτρα όπως αυτά που εφαρμόστηκαν στη Μύκονο.

Σημείωσε, ότι χρειάζεται σε πρώτη φάση μια πολύ καλή ενημέρωση των τοπικών αρχών και η ευαισθητοποίηση των επιχειρηματιών, των τουριστών και των κατοίκων για να αποφευχθούν πρόσθετα περιοριστικά μέτρα.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι με εξαίρεση τα συγκεκριμένα νησιά, στην υπόλοιπη χώρα η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί.

Σύμφωνα με τον κ. Γώγο παρατηρείται μια αυξημένη πίεση στο Σύστημα Υγείας αλλά στις κλινικές και όχι στις ΜΕΘ των νοσοκομείων.

Για το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης που απαιτείται για να σχηματιστεί τείχος ανοσίας, ο καθηγητής τόνισε ότι είναι μεγαλύτερο από 80% εξαιτίας του στελέχους Δέλτα που επικρατεί και αυξάνει τη μεταδοτικότητα.

Σχετικά με τις αντιδράσεις για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς παρότρυνε όλους τους υγειονομικούς αλλά και τους εργαζόμενους σε κλάδους όπως η εκπαίδευση και η εστίαση, να σπεύσουν να εμβολιαστούν πριν γίνει υποχρεωτικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ