ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Πάτρα: Νέα εστία στην περιοχή του Προφήτη Ηλία - Εκκενώνονται σπίτια

Φωτιά στην Πάτρα: Νέα εστία στην περιοχή του Προφήτη Ηλία - Εκκενώνονται σπίτια
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ

Φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 13:00 σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή του Προφήτη Ηλία, κοντά στην περιμετρική οδό της Πάτρας, με την Πυροσβεστική να δίνει εντολή εκκένωσης του οικισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και στην περιοχή επιχειρούν περίπου 15 οχήματα, ενώ έχει ζητηθεί η συνδρομή των εναέριων μέσων.

Εντολή εκκένωσης οικισμών

Την ίδια ώρα εντολή για την προληπτική εκκένωση κατοικιών και επιχειρήσεων που βρίσκονται κοντά στο μέτωπο της φωτιάς στην περιοχή του Προφήτη Ηλία, στην Πάτρα, δόθηκε από την Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάτοικοι και εργαζόμενοι θα μεταφερθούν στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων του κλειστού γηπέδου «Τόφαλος», ενώ τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα έχουν ξεκινήσει τις ρίψεις νερού πάνω από το πύρινο μέτωπο.

Σε κατάσταση ετοιμότητας το Νοσοκομείο της Πάτρας

Την ίδια ώρα σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας ζήτησε να τεθεί και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, ο διοικητής της 6ης υγειονομικής περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης. Το νοσοκομείο δεν εφημερεύει σήμερα, αλλά γειτνιάζει με την περιοχή, όπου μαίνεται η φωτιά κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Επίσης, όπως ανακοινώθηκε από την 6η ΥΠΕ, «ο Γιάννης Καρβέλης, από την πρώτη στιγμή, επικοινώνησε με το υπουργείο Υγείας, τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Χαράλαμπο Μπονάνο, τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ/ΚΕΠΥ Νίκο Παπαευσταθίου και τις αστυνομικές αρχές», στο πλαίσιο της συνεργασίας όλων των υπηρεσιών, για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Σε εξέλιξη η φωτιά στη Δροσιά

Σε εξέλιξη εξάλλου, παραμένει η φωτιά που ξέσπασε εχθές σε δασική έκταση στην περιοχή Δροσιά Αχαΐας, με εναέρια μέσα να επιχειρούν στο σημείο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η ένταση των ανεμών έχει μειωθεί, αλλά υπαρχουν καποιες εστιες φωτιες. Οι δυνάμεις εχουν ενισχυθει και πλέον επιχειρούν 180 πυροσβέστες με οκτώ ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 48 οχήματα, δυο ελικοπτερα και 2 αεροσκαφη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ