ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση Κωνσταντίνου Φλώρου με τον απερχόμενο ακόλουθο άμυνας της Γαλλίας

Συνάντηση Κωνσταντίνου Φλώρου με τον απερχόμενο ακόλουθο άμυνας της Γαλλίας
INTIME/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Με τον απερχόμενο ακόλουθο άμυνας της Γαλλίας στην Ελλάδα, συνταγματάρχη Charles Aballea, και τον αντικαταστάτη του, σμήναρχο Olivier Madiot, συναντήθηκε την Παρασκευή ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος.

Όπως ανακοινώθηκε, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ συνεχάρη τον συνταγματάρχη Charles Aballea για την συνολική δραστηριότητα που ανέπτυξε κατά τη διάρκεια της θητείας του, και για την συνεισφορά του στην αναβάθμιση της στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Ευχήθηκε, δε, στον σμήναρχο Madiot καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του για την ενίσχυση του έργου του προκατόχου του.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο οι διπλωματικές, όσο και οι αμυντικές σχέσεις της χώρας μας με τη Γαλλία διανύουν μια ιδιαίτερα καλή περίοδο, κάτι που επιβεβαιώθηκε και με την πρόσφατη απόκτηση του πρώτου Rafale από τη Γαλλία, ενώ πρόκειται να ακολουθήσουν 17 ακόμη αεροσκάφη για την συγκρότηση της πρώτης μοίρας Rafale για την Ελλάδα στην Τανάγρα.

Πιο αναλυτικά κατά την τελετή παραλαβής του πρώτου Rafale, στις 21 Ιουλίου o Κωνσταντίνος Φλώρος είχε σχολιάσει στον λογαριασμό του στο Twitter

«Θαυμάζοντας τα Εθνικά μας Χρώματα στο 1ο Rafale. Πραγματικά μοναδική στιγμή για την ΠΑκαι τις ελληνικες Ένοπλες Δυνάμεις.

Εν αναμονή για τις ακόμα 17 «Ριπές» που θα «αλλάξουν τα δεδομένα», εξασφαλίζοντας καθαρό στρατηγικό πλεονέκτημα στους Ουρανούς μας.

Νέος ζωτικός σύνδεσμος στην ιδιαίτερη σχέση Ελλάδας -Γαλλίας που και πάλι επιλέγουν να βρεθούν στην σωστή πλευρά της ιστορίας, με σεβασμό και προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ