ΕΛΛΑΔΑ

Δερβένι: Δύο συλλήψεις για παράνομη απόρριψη αποβλήτων

Δερβένι: Δύο συλλήψεις για παράνομη απόρριψη αποβλήτων
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Δύο άνδρες, ηλικίας 62 και 49 ετών, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, καθώς φέρεται να εμπλέκονται σε υπόθεση περιβαλλοντικής ρύπανσης στην περιοχή του Δερβενίου.

Αναλυτικά, το μεσημέρι της Πέμπτης, ο 62χρόνος κατελήφθη επ' αυτοφώρω να απορρίπτει ανεξέλεγκτα στερεά απόβλητα απολήψεων εδαφικού υλικού, ενώ νωρίτερα την ίδια ημέρα είχε προχωρήσει άλλες τρεις φορές σε παρόμοιες ενέργειες.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι τα συγκεκριμένα απόβλητα εκσκαφών κατασκευών προέρχονταν μεν από νομότυπες οικοδομικές εργασίες που πραγματοποιεί 49χρονος άντρας, ο οποίος όμως δεν μερίμνησε ως όφειλε για την απομάκρυνση και παράδοσή τους σε αδειοδοτημένη εταιρεία διαχείρισης - ανακύκλωσής τους, για αυτό και συνελήφθη.

Σε βάρος των δύο ανδρών σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ κατασχέθηκε τριαξονικό ανατρεπόμενο όχημα.

Επιπρόσθετα, αποκαλύφθηκε δεύτερη περίπτωση ρύπανσης και περιβαλλοντικής υποβάθμισης, από τον Μάρτιο και τον Ιούλιο σε περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης, με εμπλεκόμενους δύο άνδρες, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και έχει σχηματιστεί σχετική δικογραφία σε βάρος τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ