ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Ζήρια Αχαΐας: Εκκενώνονται προληπτικά τέσσερα χωριά

Φωτιά στη Ζήρια Αχαΐας: Εκκενώνονται προληπτικά τέσσερα χωριά
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS

Δημοσιεύτηκε Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021 14:14

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι του Σαββάτου στη Ζήρια Αχαΐας σε δασική έκταση.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το The Best, η φωτιά πλησιάζει τα πρώτα σπίτια στις Καμάρες, ενώ ήδη η Πυροσβεστική έχει δώσει εντολή να εκκενωθούν, εκτός από τη Ζήρια και την Άνω Ζήρια, και τα χωριά Λαμπίρι και Καμάρες.

Ήδη, σύμφωνα με την ίδια πηγή, έχουν διατεθεί τρία λεωφορεία για να απομακρύνουν όσους δεν έχουν δικό τους μέσο από την ευρύτερη περιοχή.

Παράλληλα ενεργοποιήθηκε και ο μηχανισμός 112 με μήνυμα που έστειλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε όσους πολίτες βρίσκονται στους εν λόγω οικισμούς, να εκκενώσουν άμεσα προς Αίγιο.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: Αν βρίσκεστε στους οικισμούς Ζήρια, Καμάρες, Λαμπίρι, Αχαϊας εκκενώστε άμεσα προς Αίγιο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας.

Παράλληλα, οι Αρχές προχώρησαν και στην προληπτική εκκένωση παιδιών που φιλοξενούνταν στην κατασκήνωση του Ερινεού.

Τα παιδιά θα μεταφερθούν με ασφάλεια, με λεωφορεία στην Πάτρα.

Σε ετοιμότητα έχουν τεθεί το πανεπιστημιακο νοσοκομείο της Πάτρας και το νοσοκομείο του Αιγίου, όπως και το ΕΚΑΒ.

Μάλιστα, στο Λαμπίρι η αστυνομία προχώρησε απομάκρυνση λουομένων που βρίσκονταν σε παραθαλάσσιο μέτωπο, πολύ κοντά στη φωτιά.

Την ίδια στιγμή, η ΕΛ.ΑΣ. προσπαθεί να απομακρύνει τους κατοίκους της Ζήριας και της Άνω Ζήριας που αρνούνται να φύγουν από τα σπίτια τους επιχειρώντας να αντιμετωπίσουν τη φωτιά με τα λάστιχα. Επί τόπου έχουν σπεύσει κλιμάκια της ΟΠΚΕ αλλά και της ομάδας ΔΙΑΣ.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική έχουν κινητοποιηθεί 95 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 33 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 4 αεροσκάφη και ελικόπτερα. Επίσης στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ. Στις δυνάμεις πυρόσβεση συμμετέχει και το ρωσικό αεροπλάνο Beriev-200.

Παράλληλα, έχει στηθεί επιχείρηση για την απομάκρυνση μιας ηλικιωμένης από το σπίτι της στη θέση Άγιος Νικόλαος που είναι κοντά στο μέτωπο της φωτιάς.

Έκλεισε η Νέα Εθνική Οδός στο ύψος του Δρεπάνου

Νωρίτερα, μάλιστα, είχε δοθεί εντολή να κλείσει η Νέα Εθνική Οδός στο ύψος του Δρεπάνου, ενώ προβλήματα υπάρχουν και στην κίνηση των οχημάτων στην Παλαιά Εθνική Οδό.

Ακινητοποιημένα είναι αυτή την στιγμή τα οχήματα στην Ν.Ε.Ο Αθηνών - Πατρών στο ύψους της φωτιάς. Τα οχήματα κατευθύνονται στην Έξοδο 24 από το Δρέπανο, ενώ τα διόδια στην περιοχή παραμένουν κλειστά για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας.

Υπενθυμίζεται ότι στην περιοχή αντιμετωπίστηκε πυρκαγιά την περασμένη Δευτέρα και ουσιαστικά φαίνεται πως πρόκειται για αναζωπύρωση. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πριν από λίγο το ΕΚΑΒ πήρε εντολή να μεταβεί στην περιοχή για να παραλάβει ανθρώπους με αναπνευστικά προβλήματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ