ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Αχαΐα: Διεκόπη η κυκλοφορία στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου

Φωτιά στην Αχαΐα: Διεκόπη η κυκλοφορία στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου
Φωτογραφία αρχείου INTIME/ ΚΟΤΣΙΡΕΑΣ ΗΛΙΑΣ

Διεκόπη η κυκλοφορία οχημάτων στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου στο ρεύμα προς Πάτρα, για όσα οχήματα κατευθύνονται προς Αθήνα, λόγω της πυρκαγιάς στη Ζήρεια Αχαϊας.

Οι οδηγοί που κινούνται προς Αθήνα, παρακαλούνται να χρησιμοποιούν την Εθνική Οδό Ναυπάκτου-Ιτέας.

Την ίδια ώρα, σε ισχύ βρίσκονται έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Συγκεκριμένα, από τις 15:00 το μεσημέρι έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Πατρών, από Δρέπανο έως Λόγγο Αχαϊας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και στην Παλαιά Εθνική Οδό Πατρών-Κορίνθου από Δρέπανο έως Σελιανίτικα Αχαϊας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας λόγω της πυρκαγιάς.

Παράλληλα, η Αστυνομία πραγματοποιεί συνεχείς επιχειρήσεις για την ασφαλή απομάκρυνση οδηγών αυτοκινήτων, που έχουν ακινητοποιηθεί στις παραλιακές περιοχές του Λαμπίρι και των Καμαρών.

Στο μεταξύ, σε ετοιμότητα βρίσκονται σκάφη του Λιμενικού, τα οποία περιπολούν στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λαμπίρι και Καμαρών, ώστε, αν χρειαστεί, να συνδράμουν στην απομάκρυνση πολιτών, ενώ για τον ίδιο λόγο είναι σε ετοιμότητα και ιδιωτικά σκάφη.

Κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού (ΔΑΕΕ) μεταβαίνει, με εντολή του αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη, στην Αιγιαλεία Αχαΐας, με σκοπό τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή της Ζήριας.

Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι του Σαββάτου στη Ζήρια Αχαΐας σε δασική έκταση.

Νωρίτερα, μήνυμα μέσω του 112 έστειλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε όσους πολίτες βρίσκονται στους οικισμούς Ζήρια, Καμάρες, Λαμπίρι, Αχαϊας, να εκκενώσουν άμεσα προς Αίγιο λόγω δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή.

Συγκεκριμένα το μήνυμα ανέφερε: Αν βρίσκεστε στους οικισμούς Ζήρια, Καμάρες, Λαμπίρι, Αχαϊας εκκενώστε άμεσα προς Αίγιο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας.

Με ασφάλεια απομακρύνθηκαν, για προληπτικούς λόγους, περίπου 110 παιδιά που φιλοξενούνταν σε κατασκήνωση στην παραλιακή περιοχή της Παναγοπούλας, λόγω της φωτιάς στην Ζήρια.

Σε ετοιμότητα έχουν τεθεί το πανεπιστημιακο νοσοκομείο της Πάτρας και το νοσοκομείο του Αιγίου, όπως και το ΕΚΑΒ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ