ΕΛΛΑΔΑ

Παγώνη: Δύσκολος ο φετινός χειμώνας εάν οι εμβολιασμοί δεν ξεπεράσουν το 80%

Παγώνη: Δύσκολος ο φετινός χειμώνας εάν οι εμβολιασμοί δεν ξεπεράσουν το 80%
ΙΝΤΙΜΕ

«Καμπανάκι» από την Ματίνα Παγώνη για τον χειμώνα που έρχεται, εάν δεν εμβολιαστεί τουλάχιστον το 80% του πληθυσμού. 

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας – Πειραιά μιλώντας στον ΣΚΑΙ, τόνισε ότι η μετάλλαξη Δέλτα έχει σαρώσει τη χώρα μας, με τους ανεμβολίαστους ηλικίας 50 ετών και άνω να κινδυνεύουν.

«Η συγκεκριμένη μετάλλαξη είναι πολύ μεταδοτική και επιθετική όπως η ανεμοβλογιά, ενώ απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να κάνουν έστω την πρώτη δόση προτού φύγουν για τις διακοπές τους, ενώ τη δεύτερη μπορούν να την κάνουν ακόμα και στον τόπο όπου παραθερίζουν», ανέφερε η κ. Παγώνη.

Διευκρίνισε ότι όσοι έχουν εμβολιαστεί θα νοσήσουν ελαφρά, αλλά θα αποφύγουν την εισαγωγή σε ΜΕΘ. Μάλιστα, η ίδια υπήρξε καθησυχαστική σχετικά με το περιστατικό εμβολιασμένου που βρίσκεται σε ΜΕΘ, σημειώνοντας πως πρέπει να ελεγχθεί το ιατρικό ιστορικό του.

«Ο εμβολιασμός του πληθυσμού θα πρέπει να ξεπεράσει το 80% προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια και όρισε τα μέσα Σεπτεμβρίου ως χρονικό όριο στο οποίο θα μπορούσε να επιτευχθεί αυτός ο στόχος. Αντιθέτως, δυσοίωνο προβλέπεται το φθινόπωρο και ο χειμώνας εάν μείνουν χαμηλά τα ποσοστά εμβολιασμού και θεωρεί βέβαιο πως το σύστημα υγείας θα φτάσει στα όρια του», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ