ΕΛΛΑΔΑ

Λουκίδης: Από τον Οκτώβριο η τρίτη δόση - Το 15% που έχουν κάνει το εμβόλιο νοσηλεύονται

Λουκίδης: Από τον Οκτώβριο η τρίτη δόση - Το 15% που έχουν κάνει το εμβόλιο νοσηλεύονται
ΙΝΤΙΜΕ

Τον Οκτώβριο εκτιμά πως θα αρχίσει να χορηγείται η τρίτη δόση του εμβολίου, ο καθηγητής ιατρικής του ΕΚΠΑ και πνευμονολόγος, Στυλιανός Λουκίδης.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ, πρέπει να χορηγηθεί και στους υγειονομικούς, ώστε να μπορούν προστατέψουν το περιβάλλον στο όποιο εργάζονται.

«Πρέπει εμείς οι υγειονομικοί να είμαστε μπροστά στη διαδικασία, να δίνουμε το παράδειγμα, δεν λογίζεται εμείς να ακούμε τη λέξη ‘υποχρεωτικότητα’ θα πρέπει να μας θίγει αυτό» ανέφερε δε.

Όσον άφορα στο τείχος ανόσιας, διευκρίνισε ότι στα τέλη Αυγούστου θα έχουμε καθαρότερη εικόνα για το αν μπορούμε να το φτάσουμε στα τέλη Σεπτεμβρίου.

«Και παλιότερα το 2009 με τον H1N1 και τότε υπήρχαν γιατροί που είχαν μιλήσει για τις μακροχρόνιες επιπλοκές του εμβολίου… Περάσαμε τα 11 χρόνια, τίποτα δεν έγινε, και δεν είδαμε αυτούς τους πολύ λίγους γιατρούς να πουν "κάναμε λάθος εκτίμηση". Το ίδιο συμβαίνει και τώρα» επισήμανε ακόμα ο καθηγητής.

Συνέχισε λέγοντας πως το μεγαλύτερο ποσοστό όσων νοσηλεύονται είναι ανεμβολίαστοι.

Σημείωσε ότι υπάρχει ένα 10-15% ασθενών που έχουν κάνει το εμβόλιο και νοσηλεύονται, με απλή νοσηλεία, αλλά όχι σε ΜΕΘ.

Ο καθηγητής εξήγησε ότι για τους εμβολιασμένους ασθενείς που νοσηλεύονται υπάρχουν και άλλοι παράγοντες, όπως η ηλικία, το αν ανήκουν σε κάποια ευάλωτη ομάδα αλλά και πότε έκαναν το εμβόλιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ