ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Βαρυμπόμπη: Στις φλόγες σπίτια στο ρέμα Καλυφτάκη

Φωτιά Βαρυμπόμπη: Στις φλόγες σπίτια στο ρέμα Καλυφτάκη
CNN Greece/ Σπύρος Μελισσάρης

Στις φλόγες παραδόθηκαν το βράδυ της Τρίτης σπίτια στο ρέμα Καλυφτάκη από τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της ίδιας μέρας και μαίνεται στην περιοχή της Βαρυμπόμπης

Πιο αναλυτικά, μετά το πέρας των επιχειρήσεων από τα εναέρια μέσα με τη δύση του Ηλίου, η φωτιά δημιουργώντας μικροκλίμα στην περιοχή, έφτασε στο ρέμα Καλυφτάκη όπου και έκαψε σπίτια.

Στο μέτωπο της Βαρυμπόμπης, σε μια εξαιρετικά δύσκολη μάχη συνεχίζουν, καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, να επιχειρούν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη Βαρυμπόμπη, τις Αδάμες και τους Θρακομακεδόνες, που εξακολουθεί να μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης, με πολλά σπίτια να έχουν παραδοθεί στις φλόγες και τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν τιτάνια μάχη και τη νύχτα να αναμένεται εξαιρετικά δύσκολη, αφού τα εναέρια μέσα έχουν σταματήσει πλέον να επιχειρούν. Οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς καθιστώντας δύσκολη την κατάσβεση της πυρκαγιάς που έχει εξαπλωθεί σε πολλά μέτωπα.

Έως το σούρουπο, επιχειρούσαν συνολικά 520 πυροσβέστες με 17 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 150 οχήματα, 9 ελικόπτερα, καθώς επίσης και 7 αεροσκάφη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ