ΕΛΛΑΔΑ

Βαρυμπόμπη: Εικόνες Αποκάλυψης μετά τη φωτιά - Σκελετωμένα δάση, νεκρά ζώα και καμένα σπίτια

Βαρυμπόμπη: Εικόνες Αποκάλυψης μετά τη φωτιά - Σκελετωμένα δάση, νεκρά ζώα και καμένα σπίτια
CNN Greece / ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΡΤΣΑΛΗΣ

Καμμένα δεκάδες σπίτια, απανθρακωμένα ζώα, ετοιμόρροπες ή πεσμένες κολώνες ηλεκτροδότησης, διάσπαρτες μικρές εστίες φωτιάς μέσα στα αποκαΐδια...

Αυτή η εικόνα της απόλυτης καταστροφής ξεπρόβαλε με το πρώτο φως της ημέρας, μετά από μία εφιαλτική νύχτα μάχης των επίγειων δυνάμεων με την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε και συνεχίζει να μαίνεται στη βόρεια Αττική.

Το χάραμα της ημέρας βρήκε τη βόρεια Αττική με τρία μεγάλα μέτωπα φωτιάς: στη Βαρυμπόμπη, τους Θρακομακεδόνες και το Τατόι. Λίγο μετά τις 03:30 τα ξημερώματα δόθηκε εντολή για εκκένωση τμήματος του Κρυονερίου επί της οδού Ανοίξεως.

Η πυρκαγιά έκαψε σπίτια και απείλησε ανθρώπινες ζωές, ενώ όλη η περιοχή εκκενώθηκε, με τις αναζωπυρώσεις να είναι συνεχείς κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Αν και οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν δημιουργήσει πυροσβεστικά τείχη, τόσο για να αποφευχθεί η εξάπλωση και σε άλλες περιοχές όσο και να μην «φύγει» προς την Πάρνηθα, η πύρινη λαίλαπα είναι αδύνατον να περιοριστεί.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ακούγονταν ανά διαστήματα ισχυρές εκρήξεις, είτε από μετασχηματιστές της ΔΕΗ είτε από αυτοκίνητα που εγκατέλειψαν οι κάτοικοι στην προσπάθειά τους να απομακρυνθούν από τη φωτιά.

Απεγνωσμένοι κάτοικοι που είδαν να καίγεται η περιουσία τους μίλησαν στην κάμερα του CNN Greece:

Στην πυρκαγιά επιχειρούν πάνω από 500 πυροσβέστες, με 17 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 150 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Έχουν κινητοποιηθεί και περιοδικά θα επιχειρήσουν 5 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχει ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα και εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

Επίσης, συνδράμουν η ΕΛ.ΑΣ., πολυάριθμες εθελοντικές ομάδες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ