ΕΛΛΑΔΑ

Περιφέρεια Αττικής: Κλείνουν πάρκα και άλση για λόγους ασφάλειας

Περιφέρεια Αττικής: Κλείνουν πάρκα και άλση για λόγους ασφάλειας
INTIME/ ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Για λόγους ασφάλειας και περιορισμού του κινδύνου πυρκαγιάς κλείνουν πάρκα και άλση, με απόφαση του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη.

Μεταξύ αυτών είναι το Πάρκο Τρίτση, το Πεδίον του Άρεως, ο Λόφος Φινοπούλου και το Αττικό Άλσος.

Οι χώροι θα μείνουν κλειστοί μέχρι νεωτέρας και η κατάσταση θα αξιολογείται ανάλογα με τα νέα δεδομένα.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης Αττικής απευθύνει έκκληση να ενισχυθεί με περισσότερα εναέρια μέσα το έργο κατάσβεσης της πυρκαγιάς που κατακαίει στην Δροσοπηγή με κατεύθυνση την Ιπποκράτειο Πολιτεία.

«Υπό αυτές τις συνθήκες τα επίγεια μέσα πυρόσβεσης δεν επαρκούν», τονίζει ο ίδιος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, προσθέτοντας ότι έχουν ήδη διατεθεί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και επιχειρούν μαζί της περισσότερες από 40 υδροφόρες και μεγάλα σκαπτικά μηχανήματα από την Περιφέρεια κα τους Δήμους, ενώ σημείωσε ότι ήδη ειδοποιήθηκαν οι κάτοικοι της Δροσοπηγής και της Ιπποκράτειου Πολιτείας να εκκενώσουν τα σπίτια και να απομακρυνθούν.

Αναφορικά με την αναζωπύρωση γύρω στη 1 μμ από τα π. βασιλικά κτήματα και την ταχύτατη εξέλιξη με πορεία προς το Κρυονέρι και τη Δροσοπηγή, επισημαίνει ότι ο παρατεταμένος καύσωνας και το μικροκλίμα που δημιουργεί η πυρκαγιά «δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό από κανέναν». Υπενθυμίζει ότι η Περιφέρεια δρα επικουρικά στο έργο της Πυροσβεστικής και ότι ολόκληρος ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας βρίσκεται επί ποδός από την πρώτη στιγμή της πυρκαγιάς.

Τέλος ο κ. Πατούλης εκφράζει τη λύπη του και αναφέρεται στην αγωνία των κατοίκων και την καταστροφή των περιουσιών τους αλλά και για την εκτεταμένη καταστροφή του δασικού πλούτου της Αττικής.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ