Διεθνής βοήθεια για τις πυρκαγιές: Στη μάχη πυροσβέστες και εναέρια μέσα από 5 χώρες
Στους Ευρωπαίους εταίρους προστρέχει η χώρα μας προκειμένου να ενισχύσει τις δυνάμεις της για την αντιμετώπιση των δεκάδων μετώπων πυρκαγιάς που κατακαίνε την Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες.
Στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος έφτασαν τα ξημερώματα της Παρασκευής 83 πυροσβέστες από τη Γαλλία για να συνδράμουν στην μάχη με τις πυρκαγιές που καίνε την Ελλάδα.
Εκτός από τους έμψυχο δυναμικό, η Γαλλία συνδράμει και με δύο Canadair.
Λίγα λεπτά πριν από τη 1 τα ξημερώματα, ο επίσημος λογαριασμός της Πολιτικής Προστασίας στο twitter, ανάρτησε φωτογραφία με τους 83 Γάλλους πυροσβέστες που έφτασαν στη χώρα μας στα πλαίσια της ενεργοποίησης του ευρωπαϊκού μηχανισμού.
Επιπλέον στη χώρα μας έχουν φτάσει από την Κύπρο 40 πυροσβέστες που επιχειρούν στην Άνω Βαρυμπόμπη Αττικής και 2 αεροσκάφη τράκτορες στην Κρήτη.
Όπως τόνισε χθες το βράδυ, 5 Αυγούστου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τις πυρκαγιές ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ενεργοποιήθηκε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας.
ΦΟΒΟΙ ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ: CNNi: Με το δάκτυλο στην σκανδάλη ο Τραμπ - Eξετάζει το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στο Ιράν
19:04
ΗΠΑ: Διαδηλώσεις σε όλη την χώρα ενάντια στην δολοφονία της Ρενέ Γκούντ από πράκτορα της ICE
18:52
ΚΥΣΕΑ: Έκτακτες κρίσεις ανώτατων αξιωματικών - Ποιοι προάγονται και ποιοι παραμένουν
18:40
Ζορίστηκε, αλλά κατέβαλε το Περιστέρι ο Παναθηναϊκός με 94-86
18:27