ΕΛΛΑΔΑ

«Αν η κόλαση είναι έτσι...» - Συγκλονιστικές μαρτυρίες από τη φωτιά στην Εύβοια

«Αν η κόλαση είναι έτσι...» - Συγκλονιστικές μαρτυρίες από τη φωτιά στην Εύβοια
CNN GREECE/ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΡΤΣΑΛΗΣ

Αντιμέτωποι με την καταστροφική μανία της φωτιάς ήρθαν εκατοντάδες πολίτες που βρέθηκαν τις τελευταίες ώρες στις περιοχές της βόρειας Εύβοιας.

Οι κάτοικοι περιγράφουν στην κάμερα του CNN Greece και τον Λευτέρη Παρτσάλη τις δραματικές στιγμές που έζησαν καθώς αναγκάστηκαν να περάσουν όλο το βράδυ στην παραλία ενώ δίπλα τους έβλεπαν την περιοχή να τυλίγεται στις φλόγες.

Μάρτυρες από την Αγία Άννα καταγγέλλουν την απουσία της αστυνομίας και των Αρχών, περιγράφουν πώς αναγκάστηκαν να αφήσουν τα σπίτια τους και τα αυτοκίνητά τους προκειμένου να σωθούν από τις φλόγες.

«Αν η κόλαση είναι έτσι, ας είναι η κόλαση», λέει μία πολίτης ενώ μία άλλη γυναίκα περιγράφει πώς κάηκαν σπίτια, καταστήματα αλλά και το κάμπινγκ της περιοχής.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες από το Λιμενικό, τουλάχιστον 631 άτομα έχουν επιβιβαστεί σε πλωτά μέσα και θα μεταφερθούν και αυτά σε ασφαλή σημεία, ενώ διαρκείς είναι οι περιπολίες των σκαφών του ΛΣ στις παραλίες της Εύβοιας, αφού το πύρινο μέτωπο έχει καταστήσει αδύνατη τη μετακίνηση σε οδικό δίκτυο με αποτέλεσμα πολίτες να προστρέχουν σε οργανωμένες και μη παραλίες, προκειμένου να σωθούν.

Η κατάσταση στο μέτωπο της φωτιάς στην Εύβοια παραμένει δραματική καθώς καίει ανεξέλεγκτα ενώ δεκάδες άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από την περιοχή με πλωτά μέσα.

Αυτήν την ώρα η φωτιά επιστρέφει και πάλι από τη θάλασσα στο χωριό Στροφυλιά στη Βόρεια Εύβοια.

Νοτιότερα, στο χωριό Κήρινθος βλέπουν τις φλόγες να πλησιάζουν.

Εκατοντάδες άνθρωποι είναι συγκεντρωμένοι στην παραλία της Κοτσικιάς στο βορειοδυτικό τμήμα όπως επίσης και λίγο βορειότερα στο Ψαροπούλι, ενώ η μοναδική διέξοδος πλέον είναι προς το Πευκί και την Ιστιαία αφού από τη Αγία Άννα έως το Ψαροπούλι κατά μήκος του παραλιακού δρόμου υπάρχουν μέτωπα φωτιάς και πεσμένοι κορμοί δέντρων τους οποίους προσπαθούν να απομακρύνουν πυροσβέστες και εθελοντές

Στην ενδοχώρα η φωτιά έχει περάσει από την Κοκκινομηλιά, πέρασε το «μακρύ ρέμα», περιοχή όπου πίστευαν ότι θα μπορούσαν να την σταματήσουν, συνέχισε προς Κρυονερίτη, προς Μηλιές και έχει κυκλώσει τις Αγδίνες.

«Έχουμε βγάλει έξω όλους τους αγρότες με τα τρακτέρ και οργώνουν τις περιοχές για να αποτρέψουμε τα χειρότερα» δηλώνει στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ο κ. Λουκάς Λιάσκος και συγχρόνως επαναλαμβάνει τις εκκλήσεις για βοήθεια από εναέρια μέσα.

Η εικόνα της καταστροφής μέσα σε ένα βίντεο: Η διαδρομή από Στροφιλιά προς Αγία Άννα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ