ΕΛΛΑΔΑ

Οι πυρκαγιές στην Ελλάδα με το φακό του Αssociated Press

Οι πυρκαγιές στην Ελλάδα με το φακό του Αssociated Press
ΑΡ Photo

Με τον πιο δραματικό τρόπο, αυτόν της εικόνας, αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Αssociated Press, τις πυρκαγιές που καίνε την Ελλάδα τα τελευταία 24ωρα.

Αφίδνες @Αssociated Press

Αποτυπώνοντας τόσο την τεράστια καταστροφή που συντελείται, όσο και το τιτάνιο έργο των πυροσβεστών και την αγωνία των κατοίκων, οι εικόνες μοιάζουν απόκοσμες.

Πάρνηθα @Αssociated Press

Καμένα σπίτια, δάση που τα κατατρώει η φωτιά, νεκρά ζώα, από τη Βαρυμπόμπη και το Τατόι ως τις Ροβιές και την Ολυμπία.

Αφίδνες @Αssociated Press

Το πύρινο μέτωπο, μέρα και νύχτα συνεχίζει το καταστροφικό του έργο όσο οι άνθρωποι με κάθε μέσο προσπαθούν να το περιορίσουν.

Καπανδρίτι @Αssociated Press

Τα μέτωπα που πρέπει να αντιμετωπιστούν είναι πολλά.

Αφού κατέκαψε τη Δροσοπηγή και το Κρυονέρι, η πύρινη λαίλαπα πέρασε από την απέναντι πλευρά της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας στο ύψος των Αφιδνών.

Εύβοια @Αssociated Press

Πλέον τα κύρια μέτωπα βρίσκονται στις Αφίδνες, την Ιπποκράτειο Πολιτεία, στον οικισμό των Ποντίων στα δυτικά του Αγίου Στεφάνου.

Βαρυμπόμπη @Αssociated Press

Την ίδια ώρα, πολλά σπίτια σε Αφίδνες και Δροσοπηγή έχουν παραδοθεί στις φλόγες, ενώ χιλιάδες κάτοικοι από διάφορες περιοχές έχουν απομακρυνθεί ύστερα από μήνυμα του 112.

Πάρνηθα @Αssociated Press

Στις Αφίδνες επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις που έχουν φτάσει και από Ωρωπό, Νέα Φιλαδέλφεια και Αυλώνα για ενίσχυση, προσπαθώντας να καθυστερήσουν όσον το δυνατό περισσότερο τις φλόγες.

Εύβοια @Αssociated Press

Πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση από τον πύρινο εφιάλτη και στην Ηλεία, καθώς τρία πύρινα μέτωπα έχουν προκαλέσει σοβαρές ζημιές. Την ίδια ώρα, η Πυροσβεστική συνεχίζει τις υπεράνθρωπες προσπάθειες στην ευρύτερη περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας.

Εύβοια @Αssociated Press

Δραματικές ώρες ζουν και οι κάτοικοι της Εύβοιας, καθώς το πύρινο μέτωπο συνεχίζει ακάθεκτο το καταστροφικό του έργο τόσο προς τα ανατολικά, όσο και κεντρικά. Η πύρινη λαίλαπα σαρώνει χιλιόμετρα από την Αγία Άννα και το Μαντούδι, μέχρι τη Σκεπαστή και τις Κεχριές.

Ηλεία @Αssociated Press

ΔΗΜΟΦΙΛΗ