ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Αττική: Προς Πετρούπολη η φωτιά από τα Ανω Λιόσια - Υπό έλεγχο το μέτωπο στο Σούνιο

Φωτιά Αττική: Προς Πετρούπολη η φωτιά από τα Ανω Λιόσια - Υπό έλεγχο το μέτωπο στο Σούνιο
INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα στα Άνω Λιόσια και σύμφωνα με την Πυροσβεστική κινείται προς την Πετρούπολη, καθώς στην περιοχή έχουν αρχίσει να πνέουν ισχυροί άνεμοιΤην ίδια στιγμή, υπό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Σούνιο, με τον δήμαρχο Λαυρεωτικής, Δημήτρη Λουκά, να αποδίδει τα αίτια σε εμπρησμό.

Από τη φωτιά που ξέσπασε στα Άνω Λιόσια, μέχρι στιγμής δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή ωστόσο γίνεται μάχη να ελεγχθεί η πυρκαγιά πριν νυχτώσει. Αυτή την ώρα επιχειρούν για την κατάσβεσή της 25 πυροσβέστες με 12 οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Ως προς την πυρκαγιά που ξέσπασε στο 67ο χιλιόμετρο Αθηνών – Σουνίου μετά τα Λεγρενά, καίγοντας χαμηλή βλάστηση, έχει πλέον τεθεί υπό έλεγχο, ενώ αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία που είχε διακοπεί και στα δύο ρεύματα της λεωφόρου Αθηνών- Σουνίου.

Κινητοποιήθηκαν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα και ένα ελικόπτερο, με τις δυνάμεις να παραμένουν επί τόπου για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε ακριβώς απέναντι από τον Ναό του Ποσειδώνα.

«Επιχειρούσαμε με ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια να ανακόψουμε την πυρκαγιά ώστε οι φλόγες να μην περάσουν απέναντι από την ρεματιά, στον οικισμό του Σουνίου. Σε αυτήν την περίπτωση η πυρκαγιά τάχιστα θα επεκτεινόταν και στον Εθνικό Δρυμό, με ανυπολόγιστες ζημιές» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς.

Αναφορικά με τα αίτια ο κ. Λουκάς επισημαίνει ότι εκδηλώθηκε σε «άκυρο» σημείο δίπλα στο ξενοδοχείο σε δομικά υλικά που «δεν δικαιολογούσαν ανάφλεξη». Ο ίδιος αποδίδει τα αίτια σε εμπρησμό και εφιστά την «προσοχή και την ετοιμότητα όλων κάτω μάλιστα από αυτές τις ακραίες συνθήκες».

Διαβάστε επίσης: Το πύρινο μέτωπο απειλεί Βαρυμπόμπη, Θρακομακεδόνες, Άγιο Στέφανο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ