Φωτιά στην Αρκαδία: Μαίνεται το πύρινο μέτωπο στη Γορτυνία
Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στη Γορτυνία με τη συνδρομή δύο αεροσκαφών και δύο ελικοπτέρων.
«Είναι η φωτιά που έχει περάσει στη Γορτυνία από την Ηλεία. Υπάρχουν πολλές μικρές κατά τόπους εστίες. Χθες και προχθές έγινε μια μεγάλη προσπάθεια και με τα εναέρια μέσα. Η φωτιά εκτείνεται σε μήκος χιλιομέτρων. Έχει περάσει μέσα από οικισμούς. Στη Χώρα υπάρχουν σπίτια που έχουν καεί, και η φωτιά πέρασε και από τις Ράχες. Και σήμερα θα είναι μια δύσκολη μέρα, αναμένουμε ενίσχυση των δυνάμεων της πυροσβεστικής», είπε στο Mega o αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος.
«Το μέτωπο έχει μεγάλο μήκος. Είναι κοντά στους οικισμούς Λιβαδάκι και Τουμπίτσι. Έχουν εκκενωθεί εγκαίρως οι οικισμοί που πρέπει. Γίνεται προσπάθεια και από πάρα πολλούς ιδιώτες. Ο καιρός σήμερα είναι σχετικά καλός, οι άνεμοι έχουν πέσει. Ελπίζω ότι η σημερινή μέρα θα είναι καλύτερη», συνέχισε ο ίδιος.
«Στη Γορτυνία μέχρι εχτές είχαν καεί 39.800 στρέμματα. Η φωτιά είναι σε δύσβατη περιοχή και με πυκνή βλάστηση», κατέληξε ο κ. Λαμπρόπουλος.
Συνέντευξη τύπου Τραμπ για τη διάσωση του πιλότου στο Ιράν - Τι αναφέρει σε ανάρτησή του
15:14
Στις 12 αύριο το μεσημέρι το τηλεοπτικό μήνυμα Μητσοτάκη για ΟΠΕΚΕΠΕ - Σύσκεψη και για την ακρίβεια ενόψει Πάσχα
14:59
ΑΑΔΕ: Αδήλωτες συναλλαγές ύψους 5,6 εκ. ευρώ σε 8.000 φορολογικούς ελέγχους το α΄τρίμηνο του 2026
14:56
Liveblog: Χάος στη Βηρυτό από μπαράζ ισραηλινών χτυπημάτων – Συνομιλίες Ιράν με Ομάν για τα Στενά του Ορμούζ
14:46