ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός – Κρήτη: Lockdown στο Ηράκλειo από αύριο μέχρι τις 17 Αυγούστου

Κορωνοϊός – Κρήτη: Lockdown στο Ηράκλειo από αύριο μέχρι τις 17 Αυγούστου
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS

Την επιβολή lockdown στο Ηράκλειο Κρήτης εισηγήθηκε η Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού και υιοθέτησε η κυβέρνηση, μετά την έξαρση κρουσμάτων της Covid-19 που έχει οδηγήσει σε οριακή κατάσταση το σύστημα υγείας του νησιού. 

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων στην Κρήτη με 440 νέες μολύνσεις, εκ των οποίων οι 214 εντοπίστηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

Σε χθεσινές δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο διευθυντής της ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου και συντονιστής των Μονάδων Κρήτης, Δημήτρης Γεωργόπουλος, προειδοποίησε ότι η κατάσταση στις ΜΕΘ-COVID του νησιού είναι πλέον οριακή.

Μέσα στις επόμενες ημέρες οι ΜΕΘ των νοσοκομείων της Κρήτης δεν θα διαθέτουν κρεβάτια για τη νοσηλεία τόσο κρουσμάτων κορωνοϊού, όσο και των άλλων περιστατικών, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του κ. Γεωργακόπουλου.

Βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων και κατόπιν της σχετικής εισήγησης της αρμόδιας Επιτροπής, η κυβέρνηση προχωρά στην υιοθέτηση και εφαρμογή ειδικών, τοπικού χαρακτήρα μέτρων για την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου Κρήτης, η οποία και μεταφέρεται στο «κόκκινο» επίπεδο 4 λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου.

Τα μέτρα που τίθενται σε ισχύ

Από την Τετάρτη, 11 Αυγούστου στις 06:00 το πρωί θα ισχύουν:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Τα μέτρα ισχύουν μέχρι την Τρίτη 17 Αυγούστου και θα αξιολογηθούν εκ νέου από την Επιτροπή την επόμενη εβδομάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ