ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Κρήτη: Οριακή κατάσταση στο ΠΑΓΝΗ - Θέμα χρόνου να γεμίσει η ΜΕΘ

Κορωνοϊός - Κρήτη: Οριακή κατάσταση στο ΠΑΓΝΗ - Θέμα χρόνου να γεμίσει η ΜΕΘ
Φωτογραφία αρχείου Intime/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Οριακή είναι η κατάσταση στο νοσοκομείο ΠΑΓΝΗ στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου, όπως προειδοποιεί ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, είναι θέμα χρόνου γεμίσει.

Με μια ανάρτηση, ο Διευθυντής της ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, Δημήτρης Γεωργόπουλος, απευθύνει έκκληση σε όλους όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί να σπεύσουν καθώς η κατάσταση σε μια από τις μεγαλύτερες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι δραματική.

Είναι θέμα χρόνου να μην μπορεί να δεχθεί άλλους ασθενείς με Covid-19 αναφέρει ο κ. Γεωργόπουλος επισημαίνοντας πως «η κοινή φράση "γιατρέ κάντε ότι μπορείτε για τον πατέρα μου ή τη μητέρα μου" (όταν ο πατέρας ή η μητέρα θα μπορούσαν εδώ και πολύ καιρό να είναι πλήρως εμβολιασμένοι) φαντάζει παράταιρη».

Αναλυτικά στην ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Διευθυντής της ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ αναφέρει:

«Προς ανεμβολίαστους.

Είναι θέμα χρόνου η Μ.Ε.Θ. του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, που ας σημειωθεί είναι από τις μεγαλύτερες της χώρας (27 κλίνες), να μην έχει τη δυνατότητα να δεχθεί ασθενείς με COVID-19.

Η κοινή φράση "γιατρέ κάντε ότι μπορείτε για τον πατέρα μου ή τη μητέρα μου" (όταν ο πατέρας ή η μητέρα θα μπορούσαν εδώ και πολύ καιρό να είναι πλήρως εμβολιασμένοι) φαντάζει παράταιρη.

Ιδιαίτερα εάν γνωρίζουμε ότι η Μ.Ε.Θ. ελάχιστα (ή και τίποτε) μπορεί να προσφέρει σε ηλικιωμένους ασθενείς ή σε ασθενείς με σημαντικά χρόνια προβλήματα υγείας.

Κάνω έκκληση τώρα που τελειώνουν οι διακοπές να εμβολιαστείτε με τα ασφαλή εμβόλια που υπάρχουν.

Αλλιώς οι υπηρεσίες υγείας (προς ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους) θα είναι προβληματικές. Και αυτό θα συμβεί με ευθύνη των ανεμβολίαστων και όχι του κράτους».

Στο «κόκκινο»

Η Κρήτη καταγράφει μονίμως υψηλά κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο διάστημα και βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» των ειδικών. Αν και έχει υπάρξει μια σταθεροποίηση της διασποράς το Ηράκλειο συνεχίζει με υψηλά νούμερα καταγράφοντας 208 νέες μολύνσεις χθες, Σάββατο, ενώ 392 εντοπίστηκαν συνολικά στο νησί.

Μάλιστα η περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου Κρήτης βρίσκεται στο κόκκινο (επίπεδο 4) λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου.

Ήδη στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου έχουν τεθεί από την περασμένη εβδομάδα (11 Αυγούστου) ειδικά, τοπικού χαρακτήρα μέτρα για τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού, που περιλαμβάνουν απαγόρευση της κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες άλλα και της μουσικής στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Τα μέτρα ισχύουν μέχρι την Τρίτη 17 Αυγούστου και θα αξιολογηθούν εκ νέου από την Επιτροπή την επόμενη εβδομάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ