ΕΛΛΑΔΑ

Μετάλλαξη Δέλτα - Παυλάκης: Μεταδίδεται αστραπιαία μέσω του αέρα - Σταματάει μόνο με lockdown

Μετάλλαξη Δέλτα - Παυλάκης: Μεταδίδεται αστραπιαία μέσω του αέρα - Σταματάει μόνο με lockdown
ΙΝΤΙΜΕ / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στην μεγάλη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα, αναφέρθηκε ο ερευνητής Ιατρός στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης, υπογραμμίζοντας ότι σταματάει μόνο με lockdown, όταν ο αριθμός των κρουσμάτων είναι πολύ υψηλός.

«Η μετάλλαξη Δέλτα πρέπει να θεωρείται καινούριος ιός. Μεταδίδεται αστραπιαία, μέσω του αέρα. Σταματάει μόνο με lockdown, όταν υπάρχουν τόσα πολλά κρούσματα μέσα στην κοινότητα. Όσο πιο γρήγορα γίνει, τόσο καλύτερα.», υπογράμισε ο κ. Παυλάκης.

Διευκρίνισε, δε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ πως ένα lockdown 2-3 εβδομάδων θα κόψει τη μετάδοση του ιού «μαχαίρι».

Παράλληλα, έκανε ύστατη έκκληση να τηρήσουν όλοι τα μέτρα, με αφορμή τα κορωνοπάρτι που γίνονται μέσα στο καλοκαίρι, τα οποία είναι μέρη υπερμετάδοσης, όπως τόνισε. «Θα τα βρούμε μπροστά μας.»

Παρά τους εμβολιασμούς η κατάσταση είναι ίδια με πέρσι ή και χειρότερα, σημείωσε ο επίσης, αναφέροντας πως η Ελλάδα είναι ακόμα η μισή ανεμβολίαστη.

«Η Δέλτα δεν αστειεύεται. Είναι καινούρια επιδημία, μεταδίδεται ταχύτατα, κάνει σοβαρότερη ασθένεια και δυστυχώς προσβάλλει και παιδιά», επεσήμανε.

Τέλος, είπε ότι «πρέπει, πράγματι, να ανησυχούμε πολύ. Η επιδημία γιγαντώνεται. Παρατηρήθηκε απότομη αύξηση 21%.»

Όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων ο κ. Παυλάκης είπε ότι «τα παιδιά και μολύνονται και μεταδίδουν και νοσούν. Χρειάζεται γενικός εμβολιασμός και πολύ περισσότερα μέτρα.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ