ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά και στα Βίλια Αττικής - Συνεχείς εκκενώσεις οικισμών

Φωτιά και στα Βίλια Αττικής - Συνεχείς εκκενώσεις οικισμών

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρα στα Βίλια Αττικής την ώρα που σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά στην Κερατέα

Η φωτιά καίει δάσος ενώ στις 13:05 εστάλη μήνυμα για εκκένωση του οικισμού Άγιος Γεώργιος ή Παλαιοχώρι. Μία ώρα αργότερα να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους κλήθηκαν και οι κάτοικοι των οικισμών Αγία Παρασκευή και Κρύο Πηγάδι.

Η πυρκαγιά, σύμφωνα με την πυροσβεστική είναι σε εξέλιξη σε δασική έκταση μετά την κατασκήνωση από τα Βίλια προς Πόρτο Γερμενό, η οποία είναι άδεια.

Πριν από λίγο, η Τροχαία προχώρησε σε διακοπές της κυκλοφορίας οχημάτων και στην περιοχή των Βιλίων.

Ειδικότερα, η κυκλοφορία διακόπηκε στην Ανώνυμη Οδό, από ταβέρνα «Κρύο Πηγάδι» προς οικισμό Άγιο Γεώργιο και στην επαρχιακή οδό Οινόης- Πόρτο Γερμενού από Πόρτο Γερμενό προς Βίλια.

Ήδη έχουν κινητοποιηθεί ισχυρές δυνάμεις και επιχειρούν από αέρος τρία ελικόπτερα και επτά αεροσκάφη ενώ από επίγειες δυνάμεις επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 17 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ με τη συνδρομή υδροφόρων ΟΤΑ.

Πηγή: Facebook - Πυρκαγιά ενημέρωση

Την ίδια ώρα, μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η πυρκαγιά στην Κερατέα, ενώ έχουν αναφερθεί ζημιές σε σπίτια που βρίσκονται διάσπαρτα στην περιοχή, άλλα μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ακριβής εικόνα, καθώς είναι σε πλήρη εξέλιξη οι επιχειρήσεις για την οριοθέτηση της πυρκαγιάς. Έχει ήδη δοθεί εντολή μέσω του 112 για την εκκένωση τριών οικισμών (Μαρκάτι, Συντερίνα, Άγιος Κωνσταντίνος) για να απομακρυνθούν οι κάτοικοι προς την Ανάβυσσο.

Από την Τροχαία διακόπηκε η κυκλοφορία στους δρόμους της περιοχής και συγκεκριμένα στην παλαιά λεωφόρο Λαυρίου- Κερατέας, στην Λαυρίου - Καμάριζας στην περιοχή εργατικών κατοικιών προς οικισμό 'Αγιο Κωνσταντίνο, Λαυρίου - Καμάριζας, από οικισμό Συντερίνας προς 'Αγιο Κωνσταντίνο και Λ. Λαυρίου και παλαιάς Λ. Λαυρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ