ΕΛΛΑΔΑ

Μύκονος: Συνελήφθη ο δήμαρχος λόγω εργασιών για τη δημόσια πρόσβαση σε παραλία

Μύκονος: Συνελήφθη ο δήμαρχος λόγω εργασιών για τη δημόσια πρόσβαση σε παραλία
Φωτογραφία αρχείου AP Photo/Derek Gatopoulos

Στην Αστυνομική Υποδιεύθυνση Μυκόνου οδηγήθηκε χθες, Τρίτη, ο δήμαρχος του νησιού Κωνσταντίνος Κουκάς, μετά την μήνυση επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στο Καλό Λιβάδι λόγω των εργασιών του Δήμου για την αποκατάσταση της δημόσιας πρόσβασης στην παραλία.

Πριν μία εβδομάδα, το Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού αποφάσισε ομόφωνα, από όλες τις παρατάξεις, ότι θα πρέπει να υπάρξει άμεση αποκατάσταση του δημόσιου χώρου στο Καλό Λιβάδι, μία από τις μεγαλύτερες παραλίες της Μυκόνου.

Όπως δήλωσε στο Open ο δημοτικός σύμβουλος του νησιού, Σπύρος Αποστόλου, πρόκειται για τμήμα της ιδιοκτησίας της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) το οποίο ενοικίασε ο επιχειρηματίας και προέβη σε εργασίες.

«Οι εργασίες στις οποίες προέβη ο επιχειρηματίας ήταν παράνομες διότι η ζώνη αυτή όπου βρίσκεται το οικόπεδο και είναι ιδιοκτησία της ΕΤΑΔ, είναι μια ζώνη 100 μέτρων, στην οποία απαγορεύονται οικοδομικές εργασίες, μπαζώματα, εμφύτευση δέντρων ή κοπή προϋπαρχόντων δέντρων, κτλ, καθώς δεν μπορούν να γίνουν κανενός είδους εργασίες», εξήγησε ο κ. Αποστόλου.

Ωστόσο, ο επιχειρηματίας φύτεψε φοίνικες, τοποθέτησε κάποιους μεγάλους ογκόλιθους και έχτισε ένα μικρό τείχος ώστε να οριοθετήσει το συγκεκριμένο τμήμα, αποκόπτοντας τους δημότες από την ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία.

Από την πλευρά του ο επιχειρηματίας ξενοδοχειακής επιχείρησης ισχυρίζεται ότι δεν υπήρξαν αυθαιρεσίες και πως τόσο ο δήμαρχος, όσο και κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι εισήλθαν παρανόμως στο οικόπεδό του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ