ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Καπραβέλος: Υπογράφουμε ένα πιστοποιητικό θανάτου την ώρα

Κορωνοϊός - Καπραβέλος: Υπογράφουμε ένα πιστοποιητικό θανάτου την ώρα
Φωτογραφία αρχείου AP Photo/Thanassis Stavrakis

«Το τέταρτο κύμα είναι προ των πυλών και πάει να αποδιοργανώσει το σύστημα υγείας για τρίτη φορά με την έννοια της κατάρρευσης» προειδοποιεί ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, ο οποίος τάχθηκε υπέρ του εμβολιασμού των παιδιών ιδίως ενόψει του ανοίγματος των σχολείων.

«Υπογράφουμε αυτή τη στιγμή ένα πιστοποιητικό θανάτου περίπου την ώρα» δήλωσε ο κ. Καπραβέλος μιλώντας στην ΕΡΤ, τονίζοντας:

«Ο κορωνοϊός μας προειδοποιεί. Είμαστε μπροστά σε ένα τέταρτο κύμα πανδημίας. Πάει να αποδιοργανώσει το σύστημα υγείας για τρίτη φορά με την έννοια της κατάρρευσης».

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα στοιχεία είναι συντριπτικά και «οι μελέτες λένε ότι ο εμβολιασμένος κινδυνεύει 60% λιγότερο να μολυνθεί και κατά 80% από το να πάθει μεγάλη ζημιά και να χάσει τη ζωή του».

«Έχουμε ένα όπλο στα χέρια μας και είναι ζήτημα παιδείας και κρίσης αν δεν το χρησιμοποιήσουμε» τονίζει.

«Η ηθική υποχρέωση είναι πολύ εύκολο να μετατραπεί σε υποχρεωτικότητα από 12ετών και πάνω, όλων των πολιτών, με την έννοια της προστασίας της ζωής», δήλωσε ο Νίκος Καπραβέλος, σχολιάζοντας πως δεν είναι ατομικό δικαίωμα του καθενός να υποβάλει τον εαυτό του σε βασανιστήριο και να υποβάλει και τους άλλους στον κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους.

«Στο τέταρτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού δεν πρέπει να συζητάμε ακόμη για τον εμβολιασμό» σημείωσε, ενώ αναφερόμενος τέλος στο θέμα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού είπε ότι «δεν μπορούμε αυτή την στιγμή να βάλουμε υποχρεωτικότητα στα παιδιά με την έννοια των μεγάλων».

«Η αλήθεια είναι ότι τα παιδιά συμβάλουν και αυτά με τη συμπεριφορά τους στον έλεγχο της πανδημίας». Ο ίδιος κατέληξε πως όλοι οι επιστήμονες τάσσονται υπέρ του εμβολιασμού των παιδιών ιδίως ενόψει του ανοίγματος των σχολείων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ