ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Χάρτης ECDC: Στο «βαθύ κόκκινο» Κρήτη, νησιά Ιονίου, Δωδεκάνησα και Κυκλάδες

Κορωνοϊός - Χάρτης ECDC: Στο «βαθύ κόκκινο» Κρήτη, νησιά Ιονίου, Δωδεκάνησα και Κυκλάδες

Στο «κόκκινο» επίπεδο βρίσκονται οι περισσότερες περιοχές της νότιας Ευρώπης, περιλαμβανομένης της Ελλάδας, όπως καταγράφεται στους επικαιροποιημένους χάρτες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, Πέμπτη 19 Αυγούστου, και οι οποίοι αποτυπώνουν την επιδημιολογική εικόνα της πανδημίας του κορωνοϊού στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στον χάρτη με τα στοιχεία που αφορούν τον σύνθετο δείκτη, που περιλαμβάνει τα κρούσματα των τελευταίων 14 ημερών, τον ρυθμό των τεστ και τη θετικότητα, οι περιοχές με «βαθύ κόκκινο» είναι η Κρήτη, τα νησιά του Ιονίου, τα Δωδεκάνησα και οι Κυκλάδες.

«Κόκκινες» είναι πλέον η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Γαλλία και η νότια Ιταλία, ενώ η Κύπρος είναι σε «βαθύ κόκκινο». Επίσης, όλη η Γερμανία είναι πλέον σε πορτοκαλί χρώμα, εκτός από το Βερολίνο και τη Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία που είναι με κόκκινο χρώμα.

ECDC

Ως προς τον αριθμό των τεστ που διενεργούνται ανά 100.000 κατοίκους, η Ελλάδα βρίσκεται στο «βαθύ πράσινο».

ECDC

Σε ό,τι αφορά τη θετικότητα, το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας παραμένει στο «κίτρινο» (1-3,9%).

ECDC

Ο χάρτης του ECDC ενημερώνεται εβδομαδιαίως. Ο ευρωπαϊκός οργανισμός θεσπίζει έναν χρωματικό κώδικα με βάση τον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού ανά 100.000 κατοίκους, αλλά και το ποσοστό θετικότητας ανά χώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ