Κορωνοϊός – Μαγιορκίνης: Κρούει με παραδείγματα τον κώδωνα κινδύνου για τους ανεμβολίαστους
Αναρτώντας αξονικές τομογραφίες στον λογαριασμό του στο Facebook, o επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμώνων Γκίκας Μαγιορκίνης, καταδεικνύει τις βλάβες που μπορεί να προκαλέσει στους πνεύμονες η Covid-19 ακόμα και σε νέους χωρίς υποκείμενα νοσήματα, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση για εμβολιασμό έναντι του κορωνοϊού.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μαγιορκίνης δημοσίευσε φωτογραφίες από αξονικές τομογραφίες νέων κάτω από 18 έτη με Covid-19 (18 ετών, 15 ετών, 14 ετών και 8 ετών), εξηγώντας ότι κανένας ασθενής δεν είχε υποκείμενα νοσήματα ή ανοσοκαταστολή.
«Οι ασθενείς δεν χρειάστηκαν συμπληρωματικό οξυγόνο, διασωλήνωση ή ΜΕΘ. Πρόκειται για απλά κοινά περιστατικά Covid-19. Ωστόσο έχουν πολύ "εντυπωσιακές" βλάβες και είναι άγνωστο τι θα προκαλέσουν αυτές οι βλάβες σε βάθος χρόνου» σχολάζει.
«Για την πλειονότητα του κόσμου το ερώτημα είναι απλό: Θέλουν να υποβάλουν τους πνεύμονές τους σε αυτές τις βλάβες για να δουν αν αντέχουν; Και αν αντέξουν την πρόκληση (όπως προβλέπεται ότι θα αντέξουν οι περισσότεροι νέοι) θέλουν να δουν πόσα χρόνια ή αντοχές έχασαν στην πορεία; Με το εμβόλιο προστατεύουμε τους πνεύμονές μας από βαρύτατη καταπόνηση!» καταλήγει ο κ. Μαγιορκίνης.
Μελόνι: Θεωρώ απαράδεκτες τις δηλώσεις Τραμπ για τον Πάπα
21:24
Axios: Οι ΗΠΑ πρότειναν στο Ιράν 20ετές «πάγωμα» του εμπλουτισμού ουρανίου
21:12
Ιράν για το ναυτικό αποκλεισμό: Αξίζει να κόβεις τη μύτη για να βλάψεις το πρόσωπο;
21:01
LIVE ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ: CNNi: ΗΠΑ και Ιράν σε συνεχή επικοινωνία για την επίτευξη συμφωνίας - Αποκλεισμένο το Ορμούζ
20:50