ΕΛΛΑΔΑ

Αποκλειστικό CNN Greece: Σαρώνουν με ελέγχους οι συνοριοφύλακες στον Έβρο – Αποκαλυπτικό βίντεο

Αποκλειστικό CNN Greece: Σαρώνουν με ελέγχους οι συνοριοφύλακες στον Έβρο – Αποκαλυπτικό βίντεο
Το κύκλωμα διακίνησης επιχείρησε να περάσει πάνω από 50 άτομα -άγνωστης εθνικότητας- στην Ελλάδα και οι συνοριοφύλακες απέτρεψαν την τελευταία στιγμή τα σχέδια του. Video Screen-Grab

Αυξημένες περιπολίες, ενεργοποίηση όλων των τεχνικών μέσων και συνεχείς επιχείρησης αποτροπής εφαρμόζουν εδώ και λίγες μέρες όλες οι δυνάμεις που βρίσκονται στον Έβρο ασφαλίζοντας τα σύνορα της χώρας σε οποιονδήποτε θα επιχειρήσει την εργαλειοποίηση της κατάστασης στο Αφγανιστάν.

Ήδη οι Έλληνες συνοριοφύλακες με περίπολα και θερμικές κάμερες ελέγχουν σπιθαμή προς σπιθαμή το ποτάμι και τα παράνομα περάσματα.

Tο βίντεο που δημοσιεύει το CNN Greece είναι από χθεσινοβραδινή (Πέμπτη) επιχείρηση στο Σουφλί, όπου κύκλωμα δουλεμπόρων επιχείρησε να περάσει πάνω από 50 άτομα -άγνωστης εθνικότητας- στην Ελλάδα και οι συνοριοφύλακες απέτρεψαν την τελευταία στιγμή τα σχέδια του.

Η επιχείρηση καταγράφει από τις κάμερες νυχτός που δίνουν εικόνα σε επιχειρησιακό κέντρο και έτσι υπάρχει η δυνατότητα του ελέγχου κατά μήκος του ποταμού 24 ώρες το 24ωρο.

Το εντυπωσιακό είναι επίσης το γεγονός ότι κοντά στα άτομα που προσπαθούσαν να περάσουν και συγκεκριμένα στη δεξιά πλευρά της εικόνας, υπάρχει -σύμφωνα με μαρτυρίες- Τούρκος στρατοχωροφύλακας όπου τους βοήθησε να αλλάξουν σημείο όταν αντίκρισαν από την ελληνική πλευρά τα περίπολα. Μαζί τους έχουν μια βάρκα για να επιβιβαστούν και να περάσουν το ποτάμι το οποίο αυτή την περίοδο έχει πολύ χαμηλή στάθμη νερού.

Οι αναλυτές που παρακολουθούν με προσοχή τα όσα συμβαίνουν στο Αφγανιστάν δεν αποκλείουν έκρηξη ροών, όμως δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο τα κυκλώματα να προσπαθήσουν το επόμενο διάστημα να εκμεταλλευτούν το χρόνο καθώς γνωρίζουν ότι λαμβάνονται έκτακτα αυστηρά μέτρα στον Έβρο.

Πάντως, ο φράχτης που κατασκευάστηκε στα βόρεια σύνορα της χώρας είναι έτοιμος και μάλιστα σήμερα πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστική επίσκεψη του υπουργού προστασίας του πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη μαζί με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος προκειμένου να επιθεωρήσουν από κοντά τη θωράκιση των χερσαίων συνόρων.

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης και ο Ν. Παναγιωτόπουλος επισκέφθηκαν στρατιωτικά φυλάκια, τη συνοριακή γέφυρα των Κήπων, το Συντονιστικό Κέντρο της ΕΛ.ΑΣ. στην Ορεστιάδα και την έδρα της 12ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού. Μαζί τους ήταν και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος αλλά και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο οποίος από τη πρώτη στιγμή των εξελίξεων στο Αφγανιστάν ζήτησε την μεγιστοποίηση περιπολιών και ελέγχων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ