ΕΛΛΑΔΑ

Προσαγωγές προσφύγων που πήγαν από τον Πειραιά στη Βουλή

Προσαγωγές προσφύγων που πήγαν από τον Πειραιά στη Βουλή
CNN Greece

Περίπου 40 πρόσφυγες έφτασαν στο Σύνταγμα και πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία στην πλατεία υπό τη συνοδεία των ΜΑΤ και οι οποίοι οδηγήθηκαν ξανά στον Πειραιά. Ακολούθησε και δεύτερο κύμα προσφύγων προς το κέντρο της Αθήνας, εκ των οποίων οι αστυνομικοί προσήγαγαν 30-40 άτομα από την οδό Ιπποκράτους, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με πούλμαν στο Τμήμα Αλλοδαπών. 

Οι πρόσφυγες έφυγαν από τον Πειραιά και έφτασαν με το μετρό στο κέντρο της πόλης. Οι αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν την παραμονή τους έξω από τη βουλή, και τους οδήγησαν στο μετρό του Συντάγματος με κατεύθυνση το Μοναστηράκι, ώστε να πάρουν τον ΗΣΑΠ και να επιστρέψουν στον Πειραιά

Διαπληκτισμός υπήρξε προς στιγμή όταν οι πρόσφυγες νόμιζαν πως η αστυνομία έχει σκοπό να τους κατευθύνει προς το Ελληνικό. Όμως ξεπεράστηκε γρήγορα.

Την ίδια στιγμή περίπου 100 πρόσφυγες από το λιμάνι του Πειραιά, επιχείρησαν και αυτοί να πάνε στον ΗΣΑΠ με κατεύθυνση το Σύνταγμα. Όμως τους σταμάτησαν οι αστυνομικές δυνάμεις. Ορισμένοι εξ αυτών κατάφεραν να φτάσουν μέχρι την οδό Ιπποκράτους, όπου και έγινε η προσαγωγή τους στο Αλλοδαπών.

prosagoges2
prosagoges1

isap
3

Πηγή: CNN Greece

ΔΗΜΟΦΙΛΗ